FC Emmen ook kansloos tegen Heracles Almelo

ALMELO - De doordeweekse wedstrijd van FC Emmen tegen Heracles Almelo leverde niet het zo gewenste en gehoopte resultaat op. Na een 2-0 ruststand wonnen de Almeloers deze wedstrijd met 4-0. Trainer Dick Lukkien van FC Emmen gaf tegen Heracles Almelo de volgde basis het vertrouwen: Dennis Telgenkamp, Glenn Bijl, Miguel Araujo, Ricardo van Rhijn, Saner Cavlan, Lucas Bernadou, Keziah Veendorp, Sergio Pena, Ancon Jansen, Michael de Leeuw en Marko Kolar.

Marko Kolar doet binnen de zestien een doelpoging (foto Gerrit Rijkens)

FC Emmen probeerde direct het initiatief naar zich toe te trekken en leek zelfs recht te hebben op een vrije trap in de zestien bij een terugspeelbal op doelman Blaswich, maar scheidsrechter Dieperink dacht daar anders over. Na een drietal hoekschoppen voor FC Emmen kreeg Heracles plotseling twee mogelijkheden na foutjes achterin, maar doelman Telgenkamp was binnen kwartier twee keer de reddende engel.

In de 18e minuut de eerste tegenvaller voor FC Emmen dat Bijl met een hamstringblessure moest worden vervangen door Nick Bakker. Heracles Almelo probeerde daarna iets meer druk te zetten op de defensie van FC Emmen. Een hoekschop in de 26e minuut betekende een doelpunt van Heracles Almelo. Telgenkamp kon in eerste instantie een inzet keren, maar de afvallende bal werd alsnog ingetikt door Bakis. 1-0. Daarna is het toch Heracles Almelo dat het heft in handen nam en alleen doelman Dennis Telgenkamp met enkele goede reddingen meer treffers van Heracles Almelo weet te voorkomen. In de 38e minuut zowaar een kansje voor FC Emmen, maar een inzet van Kolar werd door een Almeloër geblokt. In de 43e minuut is het Bakis, die net buiten de zestien, alle ruimte kan vinden en de bal simpel langs een te laat reagerende Telgenkamp schoot 2-0 en dat werd ook de ruststand.

Doelman Telgenkamp kan met moeite deze aanval afweren (foto Gerrit Rijkens)

FC Emmen begon aan de tweede helft met enkele nieuwe spelers. Trainer Dick Lukkien liet Jansen en Bernadou in de kleedkamer achter en stuurde Nikolai Laursen en nieuwkomer Jari Vlak. FC Emmen probeerde iets druk te zetten, maar moest geducht zijn voor de snelle counters van Heracles Almelo in de omschakeling. Na een uur spelen staat het nog steeds 2-0 doordat FC Emmen vooral moeite moet doen om meer tegentreffer te voorkomen. Helaas is het drie minuten later dan toch weer raak want opnieuw Bakis kan de bal heel simpel van dichtbij simpel binnen tikken. 3-0. Nadat Heracles Almelo in de 70e minuut een aantal wissels had toegebracht moest Dennis Telgenkamp zich strekken om een afstandsschot te keren. Even later kan Telgenkamp ook nog een schot van Burgzorg tot hoekschop verwerken. In de 77e minuut deed Lukkien een poging om iets te forceren door Michael de Leeuw en Veendorp te vervangen door Donis Avdijaj en Ben Moussa. In tegendeel, want het is Vloet die nog meer zout in de wonden gooide door in 86e minuut de eindstand op 4-0 bepaalde.