Voorbeschouwing Zaterdagvoetbalcompetitie

EMMEN - Het aanstaande weekend begint ook de competitie van het amateurvoetbal in Drenthe weer. Als voorproefje op de nieuwe competitie hebben verschillende spelers van de 27 verenigingen in het verspreidingsgebied van week blad De Zuidenvelder hun licht laten gaan over de verwachtingen en doelstelling die de clubs hebben voor de komende competitie. In dit blok zijn de zaterdagclubs aan het woord:

ZATERDAG 2E KLASSE J

Roland Koops(26): ,,Drenthina moet in linke rijtje mee kunnen doen’’

EMMEN - Net terug van de met 2-0 gewonnen finale van de Regio Cup tegen Klazienaveen gaf Drenthina spits Ronald Koops aan dat zijn ploeg begint warm te draaien voor de komende competitie. De boomlange spits hoopt wel dat Drenthina beter van start zal gaan dan in de voorgaande vroegtijdig afgebroken competities. ,,Wij hebben na het stopzetten nog wel even door kunnen trainen tot juli, maar na een rustperiode van vier weken, zijn wij er vol tegen aan zijn gegaan. Iedereen is fit teruggekomen, ook de nieuwe gezichten, terwijl ook vertrouwde gezichten naar elders zijn vertrokken’’. Joël Zweerink is naar DZOH gegaan terwijl Max Vestering is gestopt en Lars van Manen door studie in Groningen in het tweede gaat spelen. Nieuwkomers zijn Janiek Arends en Resmon Roemahlewang van vv Emmen, Koen Dekens, een scorende linksbuiten uit SVBO A1 en uit de eigen jeugd is de razend snelle Vince Jager doorgestroomd”. Koops, in het dagelijkse leven Quality Engeneer bij Proxcys B.V.in Emmen, vervolgt: ,,Vooral Arends en Roemahlewang zorgen voor extra kwaliteit en scorend vermogen in de ploeg. Wij hebben nu iets extra’s waardoor ik nu voorin voor ruimte moeten zorgen door meer diepgang vanuit het middenveld. Het is nog moeilijk in te schatten waar wij staan, maar gezien het vorige seizoen moet het linker rijtje haalbaar zijn en eventueel nog meedoen om een periode. In deze 2e klasse J zijn de clubs aan elkaar gewaagd, maar ik zie DESZ als grote kandidaat voor de titel. Wij zullen moeten waken voor een mindere dag, want die kan gelijk schade aanrichten. Misschien dat de bekerwedstrijden tegen Elim, Germanicus en Dalen inzicht geven of wij er klaar voor zijn. Dat is wel nodig, want wij starten de competitie met de derby tegen DZOH en zullen er direct tegenaan moeten. Dit is zo’n wedstrijd die vaak worden beslist door meer vechtlust dan met voetbal. In een wedstrijd als deze moet je na afloop moe gestreden op de knieën van het veld kruipen”, besluit Ronald Koops.

Farid Boughaleb (24): ,,Met deze selectie moet DZOH gewoon voor promotie gaan”

EMMEN - De zaterdag 2e klasse J werd door de coronaperikelen al na vier wedstrijden afgebroken. Dat betekende dat DZOH op dat moment met twee keer winst en twee keer verlies niet echt sterk aan de competitie was begonnen, zegt Farid Boughaleb die aan zijn 5e seizoen bij DZOH is begonnen. ,,Ja en dan weet je niet wat je moet doen en gaat wat voor jezelf doen op de sportschool of hardlopen om fit te blijven mocht het toch weer van start gegaan. Helaas gebeurde dat niet meer, maar toen er wel weer getraind mocht worden zijn wij er onder leiding van trainer Bert Doldersum gelijk vol tegen aan gegaan. Wij hebben eigenlijk na die Lock-down alleen Dyon Klaasen (Twedo) en doelman Maarten Ritzema (HOC) zien vertrekken, maar ook weer enkele nieuwe (oude) gezichten mogen begroeten. Terug van weggeweest zijn Max Heijnen (Winsum), Joél Zweerink (Drenthina) en Aron Timmerman (Hoogeveen), terwijl ook Björn Zwikker (Hoogeveen) en Simon IJzerman (Alcides) nieuw zijn. Ook weer actief in de selectie is keepertrainer Diederick Bangma die nog graag even wil vlammen en gaat vol voor een basisplaats”. Met de komst van de nieuwe spelers is er bij DZOH nu een vrije jonge groep met veel goede voetballers. Samen met de trainer, die bijna alle posities dubbel bezet heeft, is er duidelijk een doelstelling neergelegd en dat is volgens Farid er maar eentje en dat is promotie naar de 1e klasse. ,,Natuurlijk het liefst als kampioen en anders via de nacompetitie. Ik denk dat in deze klasse eigenlijk niet één club er boven uit steekt en daardoor iedereen van iedereen kan winnen. Moet ik toch iets zeggen dan verwacht ik dat uiteindelijk wel ploegen als LTC, Achilles 1894, Gramsbergen en hopelijk ook DZOH bovenin zullen meedoen. Wij beginnen trouwens wel direct tegen Drenthina en dat is gelijk een klapper aan de Oude Roswinkelerweg. Altijd beladen wedstrijden waarbij toch vooral fysiek en karakter de wedstrijden zullen kenmerken. Misschien minder mooi voor de neutrale toeschouwer, maar het gaat toch vooral om de punten.’’

ZATERDAG 3E KLASSE D

Tomas Been (25) wil met FC Klazienaveen gaan alleen voor de promotie

KLAZIENAVEEN - Wie kent nog bekende de kreet “heen en weer” die op FC Volendam sloeg. Dit zou ook wel op Tomas Been uit Emmer Compascuum kunnen slaan. Hij ging vanuit de jeugd van CEC naar de jeugd van Klazienaveen, weer terug naar CEC, toen weer naar vv Zwartemeer, weer terug naar CEC en nu weer naar FC Klazienaveen. Voor Tomas Been was dit een duidelijke keus omdat hij nog graag een nieuwe uitdaging wil aan gaan en denkt die te vinden bij FC Klazienaveen. ,,Het zijn allebei wel derde klasser, maar van de zondag- naar de zaterdagvoetbal is net even weer iets anders. FC Klazienaveen is een warme club met goede spelers en een perfecte organisatie geworden. De doelstelling is promotie naar de 2e klasse, waarin de derby’s tegen Drenthina en DZOH met hoofdletters staan geschreven in Klazienaveen”. De voorbereiding bij de zaterdag 3e klasser verliep niet zoals trainer Patrick Beek en zijn selectie dat had voorgesteld. Na winst op Dalen (4-2) werd verloren van Omlandia (2-4), Elim (3-5), HHC JO-23 en met het 2e werd met 3-0 verloren van Drenthina in de Regio Cup. Maar de middenvelder denkt dat er veel oefenwedstrijden werden verloren, maar deze wedstrijden wel veel goede dingen lieten zien met de oog op de start van de competitie. De bekerwedstrijden hebben weer een heel ander beeld gegeven. ,,Na twee partijen tegen Mussel (2-0) en de 10-0 monsterscore tegen Seta hebben wij de 1e Knock-out fase al gehaald. Wij komen denk ik precies op het goede moment in vorm en hopelijk kunnen wij dat doortrekken naar de competitie, die begint met een thuiswedstrijd tegen Nieuwleusen. Als ik favorieten moet noemen is dat wel moeilijk omdat ik het zaterdagvoetbal niet echt ken. Natuurlijk reken ik FC Klazienaveen daar ook bij, terwijl ik in de wandelgangen wel vaak de namen Hoogeveen en Nieuwleusen voorbij hoor komen”. besluit de onderwijzer in opleiding op de lagere school De Runde in zijn woonplaats.

ZATERDAG 4E KLASSE D

Rick Zondag(29): ,,Sc Angelslo zal zeker voor een top-vier plaats gaan’’

EMMEN – In de zaterdag 4e klasse D is Sc Angelslo vol goede moed aan de voorbereidingen van de competitie begonnen. Terugkijkend was de start van de eerder afgebroken competitie niet om over naar huis te schrijven. Na drie wedstrijden stond de ploeg van de nieuwe trainer Hans Kamphuis met 0 punten onderaan. Rick Zondag, die aan zijn 5e seizoen op Sportpark Noord is begonnen, heeft wel een verklaring: ,,Het was in de voorbereiding flink wennen aan de andere speelstijl van onze nieuwe trainer Hans Kamphuis en belangrijk was het vertrek van spelers met kwaliteit. Wij hadden een team dat in de top-vier mee kon, maar het kwam er niet direct uit’’. Ook nu moeten wij weer nieuwe spelers in passen. Dyon Voskamp en Joey de Groot van DZOH en Haso Garazlicen die weer begonnen is en Kenny Shonowo. Gestopt zijn Emiel en Jeroen de Vries en Sander Nijstad is naar Klazienaveen vertrokken. Middenvelder Rick Zondag, werkzaam als Allround Operator dagdienst support team Poly-Emmen houdt zich bezig met begeleiden van onderhouds stops, voorbereiden van projecten en ondersteuning aan productie gerelateerde taken. (Procesindustrie, techniek), heeft vertrouwen in de groep: ,,Vanaf Juni hebben wij de trainingen weer opgepakt, maar vanaf 7 augustus zijn wij vol aan de bak gegaan en zagen in oefenwedstrijden steeds verbetering. Na de beker duels tegen VCG (8-1 verlies), SCN en NWVV, kijken wij nu uit naar de start van de competitie met een thuiswedstrijd tegen HS’88 uit Hoogezand. Gemakkelijke start? Zeker niet, maar wij komen het best tot ons recht tegen voetballende ploegen. In het rijtje van favorieten moet ik SVBO noemen die versterking uit de zondag selectie kreeg en WVV heeft ook altijd een goede selectie. Een prognose? Een top-vier plaats zou voor Sc Angelslo als mooi zijn”.

Stan Wolbers (21): ,,SVBO (zat) zal beter van start moet gaan dit seizoen''

BARGER OOSTERVELD – In de zaterdag 4e klasse D was de start van de voortijdig afgebroken competitie 2020-2021 van SVBO (zat) niet iets om van de daken te schreeuwen. Na vier wedstrijden stonden er met één overwinning en drie nederlagen slechts drie punten op de ranglijst. Dat zal nu anders moeten, volgens Stan Wolbers, de spits die aan zijn derde seizoen in zaterdag 1 is begonnen. ,,Waar die matige start dat aan lag? Ik denk dat wij door de mutaties toen dragende spelers hebben zien vertrekken en met de aanvulling toch een te jong onervaren team hadden. Tijd om aan het team te bouwen kreeg trainer Jan Moes ook niet door de vroege stop, maar wij hebben nog wel doorgetraind tot het helemaal niet meer mocht”. Na de laatste transferperiode is de selectie van Jan Moes, die aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer is begonnen, in de breedte misschien toch sterker is geworden. Robert Veringa en Bram Goeree zijn een stapje lager gaan voetballen en Maarten Wielens, Tom Jeuring en Twan Waidijk komen van de zondag en enkele jeugdspelers uit eigen gelederen zijn doorgestroomd. ,,In de eerste vier wedstrijden scoorde ik als spits maar één keer, maar met de nieuwe spelers er bij is er meer scorend vermogen, maar wordt ik nu misschien zelf ook vaker in stelling gebracht. Dat zal ook moeten willen wij onze doelstelling, de 3e klasse, kunnen maken. Wij hebben geoefend tegen het A-1 elftal en hebben verloren van SVV’04 (1-2) en Noordscheschut (2-6). Favorieten noemen is moeilijk, want wij hebben geen zicht op hoe de andere ploegen de Corona hebben doorstaan. Wel apart voor ons blijven wel de twee derby’s tegen buurman Sc Angelslo. Een kampioenschap is misschien nog te ver weg, maar via een periodetitel promoveren zou ook mooi zijn”, besluit de student aan de Stenden Hogeschool.

ZATERDAG 5E KLASSE F

Marvin Trip(26): ,,Erica’86 moet met 100% inzet in de top-zeven kunnen eindigen’’

ERICA – In de zaterdag 5e klasse F is Erica’86 begin augustus vol goede moed aan de voorbereidingen op de nieuwe competitie begonnen. Wat de spelersgroep betreft is er niemand weggegaan, zegt doelman Marvin Trip die wel aangaf dat er wel wat nieuw bloed is bijgekomen. Jens van het Hof, die als aanvaller op links kan spelen, was enige tijd geleden gestopt maar heeft de kicks weer aangetrokken en van Sc Erica is buitenspeler Cheick Kinkelaar overgekomen. Ook Sem Luitjes zit weer aan de selectie nadat hij in het 2e elftal keeper was, maar is inmiddels omgeschoold tot rechterverdediger en doet dat ook heel goed . Ik ben ook heel blij dat good old Jeroen Boer toch nog heeft besloten om nog een seizoen met ons door te gaan”. In de voorbereiding speelde Erica’86 enkele wedstrijden met wisselend succes voor de Regio Cup waarin het verloor van DVC’59 (1-0), Zwartemeerse Boys (1-2) en met 1-1 gelijkspeelde tegen NKVV. Onder leiding van de nieuwe trainer Puck Horstman is er meer voetbal in de ploeg gekomen volgens de Erica’86 doelman: ,,In tegenstelling tot eerder hebben wij nu een heel andere training. Er wordt veel meer met de bal gespeeld waardoor de balbehandeling ook veel beter is geworden. Hopelijk vertaald zich dat nu in de competitie, want in deze klasse zien wij vooral Groningse clubs die vaak veel fysiek geweld in de strijd gooien. Gelukkig hebben wij met NWVV en Bargeres toch nog een aantal mooie derby’s. Een voorspelling doen van wie er in deze klasse misschien uit zullen springen is moeilijk, want veel ploegen kennen wij niet. Als ik toch iets moet noemen, denk ik dat Bargeres en Veendam 1894 wel mee zullen doen om de knikkers. Zelf gaan wij voor een plaats bij de eerste zeven en wie weet, een periodetitel meepikken zou toch geweldig zijn”.

Roy Super (25) ,,NWVV gaat zeker voor de top-drie met een periodetitel’’

NIEUW WEERDINGE – In de zondag 5e klasse F staat ook NWVV aan de vooravond van een nieuwe competitie. Ook hier is de hoop gevestigd dat het nu toch wel kan worden afgewerkt. De Nieuw Weerdingers kijken nog wel even met gemengde gevoelens terug op de start van de afgebroken competitie. Drie wedstrijden gespeeld en drie nederlagen met een doelsaldo van 3-11. Roy Super, de topscoorder aller tijden bij NWVV met 73 doelpunten, werd na zijn overstap al direct gemist gezien zijn 22 treffers in het laatste seizoen. Maar ook achterin liep het ook allemaal nog niet naar wens, volgens Roy Super. Nieuwe competitie, nieuwe kansen met Johan Hollen als nieuwe trainer na zeven seizoenen Geert Aalderink, die naar Bargeres vertrok. Vertrokken zijn Tim Kolmer (Ter Apel’96), Alesendro Uitenwerf (HHC) en Hidde Goosevoort is met voetballen gestopt. Roy Super: ,,Er zijn wel een paar spelers bijgekomen. Samen met mij maakten ook Erwin Schipper en Stefan Dragstra de overstap van Titan naar NWVV, terwijl Dylon Meijering na een jaartje Sc Roswinkel ook weer terugkeerde. Voor onze trainer prettig, want hij heeft nu bijna alle posities dubbel bezet. Iedereen begint ook gewoon op nul onder de nieuwe trainer.” In de voorbereiding hebben wij het redelijk goed gedaan met winst op Valthermond 2 (7-4), Roswinkel Sp.(6-2) en gelijkspel tegen DZOH(3-3) en CEC 2 (3-3) zegt Roy Super en vervolgt: ,,Ik kan nu niet echt favorieten noemen in deze klasse met veel Groningse ploegen. Wij beginnen wel met een uitwedstrijd tegen Harkstede, maar de derby’s tegen Bargeres en Erica’86 staan ook in onze agenda. Wij gaan voor een top-drie klassering, maar belangrijk is dat wij verscholen blijven van kaarten en blessures’’, besluit de superspits die na de korte peride bij Titan, aan zijn 11e seizoen bij NWVV gaat beginnen en misschien op jacht kan gaan naar zijn 100ste doelpunt.

Raymond de Groot(28) ,,Wij willen met Bargeres zo snel mogelijk uit de 5e klasse F’’

EMMEN – De start van de nieuwe competitie anderhalf jaar geleden hadden de mannen in Bargeres zich anders voorgesteld. De voetbalvereniging uit Emmen heeft na het seizoen 2019-2020 de beslissing genomen om het prestatie voetbal te verplaatsen van zondag naar zaterdag. Hierdoor moest het weer onderaan in de zaterdag 5e klasse F beginnen. Helaas was de competitie al na drie wedstrijden afgelopen en dat was volgens middenvelder Raymond de Groot wel een teleurstelling. ,,Wij hadden er veel zin in en wilden graag zo snel mogelijk weer hoger op. Wij zijn begin augustus weer serieus aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. De selectie is bijna volledig in stand gebleven. Wel zijn er enkele jeugdspelers naar de voorlopige selectie doorgestroomd.” De vrij jonge selectie staat er weer, maar zonder trainer Aryan Doldersum die is opgevolgd door Geert Aalderink, vervolgd de middenvelder die aan zijn 11e seizoen bij Bargeres is begonnen. ,,Geert is weer een andere trainer met geheel eigen visie. De voorbereiding is daarom een goed moment om aan elkaar te wennen. Trainen is mooi zegt hij, maar wedstrijden brengen volgens hem veel meer. Daarom hebben wij een flink oefenprogramma achter de kiezen met ook nog drie stevige bekerduels. Op zaterdag 25 september starten wij de competitie met een uitwedstrijd tegen SETA. Wij hebben het overigens niet getroffen met de indeling qua reisafstanden, vervolgt Raymond de Groot, de Business Consultant die dagelijks in Nederland woningcorporaties bezoekt en adviseert op het gebied van IT.,, Behalve Erica’86 en NWVV hebben wij nu in de 5e klasse F alleen Groningse tegenstanders. Als voetballende ploeg moeten wij er voor waken niet mee te gaan in de fysieke tegenstand die er in deze klasse zit. Lastig in te schatten waar wij nu staan, maar snel promoveren is ons doel. Kampioen worden is mooi, maar als het via een periodetitel moet, is het ook goed’’.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda