SVBO pakt opnieuw de volle winst

BARGER OOSTERVELD - Zondag 1e klasser SVBO wist de goede lijn van de openingswedstrijd tegen FVC (4-0 winst) ook door te trekken naar het duel op het eigen sportpark aan de Parkstraat tegen Noordster. Na een 1-0 ruststand kende de formatie van trainer Marc Hegeman in de tweede helft weinig problemen en won uiteindelijk met 5-0.

Grote man bij de Barger-Oostervelders was Ronald Gerdes die vanaf de 60e minuut binnen een kwartier een zuivere hattrick scoorde. Volgens trainer Marc Hegeman was zijn ploeg vanaf het begin de bovenliggende partij. SVBO kreeg kansen, maar mede door goed keeperswerk van de Noordster doelman duurde het een half uur voordat Maurice Kampman de score kon openen. Hij zette zelf een dubbele één-twee op met Dylan Wessels en bekroonde dat met de openingstreffer. 1-0.

Volgens trainer Marc Hegeman een juweeltje van een treffer om in te lijsten. Na de thee begon SVBO op toeren te komen, terwijl Noordster alleen maar probeerde de schade beperkt te houden. Dat lukte tot een uur, maar toen brak het kwartiertje Ronald Gerdes aan met drie doelpunten. De tweede van Ronald scoorde hij met zijn hoofd na een mooie voorzet van Robin Gerlach.

Marc Hegeman: ,,Wij hebben een mooie brede selectie en na de 3-0 hebben wij enkele wisselingen doorgevoerd. In de 80e minuut bepaalde Davy Wessels de eindstand op 5-0 en daarmee gaat SVBO aan de leiding zonder puntverlies met een doelsaldo van 9-0. Komende zondag staat voor SVBO de uitwedstrijd tegen VV Heerenveen op het programma’’.