DZOH slaat aanval van LTC af

EMMEN – In de zaterdag 2e klasse J uit de Rietlanden goede zaken door het op de derde plaats staande LTC na een 3-0 ruststand met een 4-1 nederlaag weer naar Assen terug te sturen. De wedstrijd begon voortvarend voor de mannen uit de Rietlanden, want al in de eerste minuut kwam het op voorsprong door een doelpunt van Yorik Zweerink. 1-0.

In de 9e minuut stond het al 2-0 door een treffer van Tim Aasman op aangeven van Joél Zweerink. 2-0. In de 21e minuut stond eigenlijk al de wedstrijd in het slot. Na een geweldige assist van de volgens trainer Bert Doldersum zeer goed spelende Marc Timmer, mocht Yorik Zweerink zijn tweede treffer laten noteren. 3-0 en dat werd ook de ruststand. Ook in de tweede helft bleef DZOH de bovenliggende partij.Een kwartier voor tijd was het Aron Timmerman die misschien wel het mooiste doelpunt van de middag maakte door een vrije van een meter of 25 haarzuiver in de kruising te plaatsen.

4-0 een mooie en dik verdiende eindstand zou dat kunnen zijn, maar…… zegt trainer Bert Doldersum: ,,Wij hebben vandaag van het begin tot het einde heel scherp en oplettend gespeeld en daarom was het jammer dat LTC toch nog een opening kon vinden en uiteindelijk via Heerings voor een 4-1 eindstand zorgde. Maar wij hebben LTC nu wel mooi op een afstand van zes punten gezet en blijven zelf in het spoor van Gorecht op de tweede plaats staan. Aanstaande zaterdag is er de 1e Knock-out bekerronde en moeten wij naar DESZ in Zwartsluis en dan krijgen wij een week later De Weide op bezoek”.