Eindelijk de eerste overwinning voor Erica'86

ERICA - In de zaterdag 5e klasse F wist Erica 86 eindelijk de eerste wedstrijdpunten binnen te halen. Op het eigen sportpark De Veenschappen wist Erica 86 na een 1-0 voorsprong bij rust de wedstrijd in de tweede helft winnend af te sluiten. Na een eerste helft waarin goed werd gespeeld en de gasten uit Muntendam weinig tegenstand boden hadden de mannen van trainer Puck Horstman aanvankelijk wel moeite om de geboden kansen ook te verzilveren.

De hekkensluiter in de kelder van het amateurvoetbal lukte dat uiteindelijk vlak voor rust via Niek de Wolde om op voorsprong te komen. Erica’86 ging met een goed gevoel de rust in en met dezelfde samenstelling gingen de spelers ook de tweede helft in. Het moest echter wel geduld hebben want pas een kwartier voor tijd wist het via Tycho Jansen op 3-0 te komen.

Daarmee was het geloof bij Muntendam gebroken en speelde Erica’86 een gewonnen wedstrijd. Uiteindelijk scoorden beide ploegen nog één keer. Jack Kinkelaar zette in de 87e minuut Erica’86 op 4-0 en in het laatste fluitsignaal mocht Muntendam nog de eretreffer scoren via een strafschop. Eindstand 4-1 en misschien is dat de ommekeer in deze competitie en hopelijk kan de ploeg van Puck Horstman hier op voort borduren.