2e overwinning voor DVC'59

NIEUW-DORDRECHT ? DVC?59 pakte de tweede overwinning in het nog prille seizoen. Weerdinge werd met 3-2 geklopt. Zonder slag of stoot ging dat niet. Pas in de slotfase slaagde de ploeg van trainer Johan Piening er in de 1-2 achterstand om te buigen tot een voorsprong. Erwin Prummel was in die slotfase erg belangrijk. Hijzelf zorgde voor de 2-2 en vlak voor tijd stelde hij met een prima assist Melvin Moes in staat met een zweefduik de 3-2 in te koppen. Door deze winst staat DVC?59 nu vijfde in de vierde klasse C, terwijl Weerdinge met een punt in de onderste regionen verkeert.

In de openingsfase bleek dat DVC’59 voetballend beter was dan Weerdinge. Het veldoverwicht resulteerde niet tot veel uitgespeelde kansen. De eerste keer dat Weerdinge er uit kwam was het meteen raak. In de 24e minuut scoorde Erwin Kruit na een voorzet van Dennis Pol.

Vanaf dat moment speelde Weerdinge met meer geloof en werd het een gelijkopgaande wedstrijd. Rudie Meems was dicht bij de gelijkmaker toen hij de bal na een voorzet van Gert Mink op het lichaam van doelman Alex Sloksoede kopte. Op slag van rust werd het wel 1-1. Damian Vos controleerde de voorzet van Gert Mink goed en schoot beheerst in.

Na rust hielden beide ploegen elkaar weer in evenwicht. In de 52e minuut verscheen Emile Bakker alleen voor doelman Richard Menzen. De Dordse goalie die een goede wedstrijd keepte kon tot twee keer toe de inzet van Bakker keren, maar de derde keer was hij kansloos, 1-2. Even later kreeg Bakker een prima kans de wedstrijd te beslissen. Hij schoot goed in, maar had de pech dat zijn inzet via de onderkant van de lat weer het veld in stuitte. Naarmate het einde dichterbij kwam zette DVC’59 meer druk. Damian Vos had na een voorzet van Nick Wanders de 2-2 op zijn schoen, maar kwam niet verder dan de paal.

Zeven minuten voor tijd was het wel raak. Een misverstand tussen Michel van der Brink en doelman Alex Sloksoede na een steekpass van Gert Mink stelde Erwin Prummel in staat de gelijkmaker in te schieten. DVC’59 bleef druk zetten met als gevolg het winnende doelpunt twee minuten voor tijd van invaller Melvin Moes. Scheidsrechter Eleveld uit Gieten, pas 19 jaar, floot een prima wedstrijd.