AB Oost Free Kick Competitie nadert grote finale met Pierre van Hooijdonk

ZWOLLE - De AB Oost Free Kick Competitie is weer in volle gang. H?t vrijetrappenspektakel nadert de grote finale. Dit jaar strijden de 64 finalisten op 26 juni in het FC Zwolle Stadion om de titel van beste vrijetrappenspecialist en de bijbehorende 10.000 Euro.

In de AB Oost Free Kick Competitie draait alles om het selecteren van de beste vrije trappen specialist van Oost Nederland. Tijdens de competitie proberen 64 verenigingen uit de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland de hoofdprijs van €10.000,- en de sportieve eer binnen te halen. Ook v.v SVBC doet mee aan de vrije trappen competitie. Armando Vink vertegenwoordigd 26 juni a.s. de eer van v.v  SVBC.

Hoog niveau
Alle deelnemende verenigingen organiseerden de afgelopen weken (samen met AB Oost) een interne competitie. Tijdens deze professioneel opgezette competities streden de leden van de geselecteerde clubs om dé vrijetrappenspecialist van de vereniging te worden. Dat het niveau dit jaar hoog ligt, was te zien tijdens de clinic die de winnaars van iedere vereniging kregen aangeboden. Deze clinic, verzorgd door de grootmeester van de vrije trap, Pierre van Hooijdonk, werd gehouden op 2,3, 8 en 9 juni. Pierre had de taak om alle spelers klaar te stomen voor de grote finale op 26 juni a.s. in het FC Zwolle Stadion. Ook hij beaamde dat het niveau nog een tandje hoger ligt dan vorig jaar. “ Er zitten een aantal toppers tussen. Ik ben erg benieuwd wie er dit jaar met de prijs naar huis gaat”, aldus de meervoudig international.

Finale met prominenten uit de voetbalwereld
Op 26 juni vindt de grote finale van de AB Oost Free Kick Competitie plaats. In het FC Zwolle stadion nemen 64 spelers het tegen elkaar op. Piet Velthuizen, keeper van Vitesse, verdedigt die dag het doel. Uiteraard is ook Pierre van Hooijdonk aanwezig om de 64 spelers met raad en daad bij te staan. Toine van Peperstraten (NOS) en Bert van Losser (RTV Oost) praten het geheel aan elkaar. Naast het spektakel op het veld van de vrije trappen specialisten, kan het publiek genieten van een optreden van Panna voetballers en een muzikaal intermezzo van oud-voetballer Glenn Helder.

Gratis de finale bijwonen?
De finale is gratis toegankelijk voor geïnteresseerden. Informeer bij v.v.SVBC naar de gratis kaarten of kijk op www.aboostfreekickcompetitie.nl voor kaarten en meer informatie.

Regionale televisie
Omroep Flevoland, TV Gelderland en RTV Oost wijden een speciale serie aan de AB Oost Free Kick Competitie. Tijdens deze programma’s worden diverse voetbalverenigingen gevolgd in de aanloop naar de finale. Als afsluiting wordt een volledige aflevering gewijd aan dé finale. Kijk voor het uitzendschema op www.aboostfreekickcompetitie.nl

Deelnemende
verenigingen
De beste 8 verenigingen van vorig jaar waren dit jaar sowieso ingeloot. Daarnaast zijn er een aantal wildcards verstrekt. De overige deelnemers zijn door loting bepaald. De deelnemers van de Free Kick Competitie zijn verdeeld in vier regio’s. De deelnemers per regio zijn:

Regio Noord (Drenthe en een deel van Overijssel): vv Beilen, Olympia'28,  FC Meppel, Sportclub Genemuiden, IJ.V.V. IJsselmuiden, v.v. W.V.F., HZVV, v.v. S.V.B.C., s.v.Twedo, s.v. V.H.K., v.v. Z.Z.V.V., USV, S.C. Rouveen, VV Staphorst, SV Dalfsen, SV HODO.

Regio West (Flevoland en een deel van Gelderland –Veluwe- ): Owios, V.V. Nunspeet, v.v. ’s-Heerenbroek, VV Nagele, SV Marknesse, S.C. Bant, S.V. Epe, S.V. Vaassen, VV Zeewolde, EFC '58, VVOG, ASC Waterwijk, Sp. Teuge, S.V. Voorwaarts, s.v. Zwolsche Boys en Sc Klarenbeek.

Regio Zuid (Gelderland muv de Veluwe): v.v. Jonge Kracht, Sportclub Varsseveld, HC '03, AD '69, T.S.V. Theole, F.C. Lienden, S.V. GROL, R.k.v.v. HAVO, RKHVV, vv Jan van Arckel, v.v. De Bataven, v.v. Rheden, v.v. Gazelle Nieuwland, Pax, AZSV Aalten, S.V. Leones.

Regio Oost (Overijssel muv het noordelijkste deel): Sportclub Neede, sv S.D.O.L., C.V.V. Achilles
G.V.V. Eilermark, SV Raalte, W.V.V. Wierden, OVC '21, T.V.C. `28, v.v. Witkampers, SV Broekland, Wijhe '92, HSC'21/Carparc, v.v. Sportclub Haarlo, C.V.V. Oranje Nassau, Hulzense Boys,
v.v. Bentelo.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda