DVC'59 in slotfase onderuit

RUINERWOLD ? Lang zag het er naar uit dat DVC?59 punten zou pakken tegen Ruinerwold. De slotfase werd de ploeg van trainer Lammert Kiers echter fataal. In de 86e minuut en in blessuretijd boog de thuisclub de 1-2 achterstand om tot een 3-2 overwinning. Of die overwinning uiteindelijk verdiend was waren de meningen na afloop over verdeeld. Bij Ruinerwold stelde men dat het gezien het veldoverwicht na rust een verdiende zege was, terwijl DVC?59 kijkend naar de kansen die er ook na rust waren van mening was dat een punt verdiend zou zijn geweest.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Ruinerwold op voorsprong. Nadat Richard Hoge Jeroen Bakker in het strafschopgebied had onderuit getrokken schoot Bakker zelf de toegekende strafschop in, 0-1. DVC’59 had het antwoord snel klaar. In de 12e minuut tikte Martin Doek de gelijkmaker in na een assist van Rudie Meems. Tien minuten later schoot Doek de 1-2 in. Ditmaal was Tim de Vries de aangever.

Tot de rust bleef het een gelijkopgaande wedstrijd met over en weer kansen. Beste was voor Martin Doek die in de 43e minuut vrije doortocht kreeg, maar net naast schoot. Na rust zette Ruinerwold DVC’59 onder druk. Doelman Richard Mensen en Niels Trip die een bal op de lijn keerde hielden het toen sterkere Ruinerwold van scoren af. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam DVC’59 iets onder de druk uit en waren er zelfs kansen om de voorsprong te vergroten.

Beste was voor de voor Rudie Meems ingevallen Melvin Moes. In de 86e minuut was het raak aan de andere kant, Mark Brinkman kopt een vrije trap in, 2-2. Terwijl iedereen zich al verzoend had met de puntendeling pakte de thuisclub in de 4e minuut van de blessuretijd toch de volle winst. Lennart Klooster was na aangeven van Rene van Oost de schutter. Eindstand 3-2