EHS '85-Veelerveen vlak voor tijd gestaakt

EMMEN - De wedstrijd EHS '85-Veelerveen is vlak voor tijd gestaakt. De ploeg uit Emmen leidde met 2-1. Nadat de scheidsrechter 'vreemde geluiden' had gehoord, besloot hij het duel vroegtijdig te be?indigen. De Emmenaren waren gewaarschuwd, want Veelerveen is de laatste weken aardig op dreef. Zo wonnen de gasten hun laatste twee duels met grote overmacht. In de eerste helft was er van een overwicht van de gasten weinig sprake, hoewel hun acties gevaarlijker waren dan die van EHS '85. De thuisploeg kon het meeste gevaar stichten uit standaard situaties. Bij rust stond het nog 0-0.
Het begin van de tweede helft was voor de thuisploeg, maar Veelerveen opende de score. Bij een indraaiende bal vanuit een vrije trap kopte Nino Emanuels fraai binnen: 0-1. Halverwege de tweede helft mocht Maurice Valke na twee maal geel binnen vijf minuten zich gaan douchen, waardoor EHS '85 met tien man verder moest.

Toch kwamen de gastheren in de 81e minuut op gelijke hoogte. Er ontstond paniek in het strafschopgebied van Veelerveen. Na een corner van Richard Fühler kreeg Veelerveen de bal niet weg en kon Danny Schepers de bal binnen koppen: 1-1.

Twee minuten later scoorde invaller Roy Kremer de 2-1 voor EHS '85.  Vervolgens kwam de thuisploeg nog flink onder druk te staan. Nadat Nino Emanuels net naast had gekopt, kwamen er vanaf de kant wat 'vreemde geluiden' die werden gehoord door scheidsrechter Balta. Daarop besloot hij om beide teams naar de kleedkamer te sturen. Opvallend, omdat de wedstrijd niet onvriendelijk was verlopen. Een vervelend einde van een wedstrijd, die EHS '85 als morele winnaar had moeten opleveren. De KNVB zal bepalen wat er gaat gebeuren.