Emmen D1 verliest van RVO FC Groningen D2,

GRONINGEN - De zon scheen fel in de vroege morgen, de temperatuur liep langzaam maar zeker op en qua voetbalweer was het vandaag heerlijk. Alleen nog even een reis naar Groningen, om vervolgens aan te mogen treden tegen de D2 van de Regionale Voetbalopleiding FC Groningen. Helaas, om 10.50 uur, 20 minuten na het beginsignaal, was alles al vergeven: een 4-0 verlies.

Hoofdtrainer Joeri van der Tuin kon vandaag niet beschikken over een tweetal spelers. Selwyn Reuvekamp was afwezig, en keeper Sven Rakers kon het doel vandaag niet verdedigen. Sven is geblesseerd aan zijn knie, en moest deze wedstrijd uit voorzorg laten schieten. Aanvoerder Alex Blekkink, vorig seizoen nog verdienstelijk het doel verdedigend bij de wedstrijd De Graafschap D1 – Emmen D1, mocht opnieuw zijn handschoenen aantrekken, en wilde dat gelukkig ook zelf. Echter was de eerste helft voor hem niet leuk, vier doelpunten om de oren krijgen.

Aanvoerder Alex Blekkink verdedigde vandaag het doel, en had het druk.

Om het zacht uit te drukken, de eerste helft bij Emmen D1 was heel slecht. RVO FC Groningen D2, een team met veel technische spelers en voetballend vermogen, vond het heerlijk en genoot volop. Lekker veel ruimte om te combineren, om acties te maken en om Emmenaren te passeren. FC Groningen straalde, Emmen liep er wat gezapig bij. Na twee minuten 1-0, na vijf minuten 2-0, na twaalf minuten 3-0 en na éénentwintig minuten 4-0. Om de ploeg een beetje wakker te schudden werden nog voor rust wissels uitgevoerd, iets wat eigenlijk niet de bedoeling is dit seizoen, maar helaas wel nodig is.

Rafael van Beek had een kans op de gelijkmaker, maar stuitte op de keeper

De rust kwam dan ook als een geschenk. Tijd voor de begeleiding om alle koppen bij elkaar te zetten, alles weer 180 graden om te draaien en duidelijk te maken dat de eerste helft triest was en niet hoort. Daar was iedereen het wel mee eens, en er zat ook nog maar één ding op: de tweede helft wél laten zien dat Emmen D1 goed kan voetballen. De wedstrijd was immers al verloren, en alleen de eer kon nog hersteld worden.

Het meegereisde en trouwe publiek, dat in de eerste helft in de steek gelaten werd, kreeg in de tweede helft een heel ander Emmen te zien. Een Emmen D1 dat wou voetballen, dat sterker oogde en ook iets uitstraalde. Het creeërde kansen en het gaf weinig tot niets weg. Helaas ontbrak er een doelpunt, want dat hadden de spelers op basis van de tweede helft verdiend. Het bleef echter bij inzetten op de paal en op de Groningse keeper.

Een van de kansen in de 2e helft, echter redt de keeper een inzet van Rafael van Beek

Triest, zonde, dom, spijtig. Enkele termen die we maar moeten gebruiken na deze wedstrijd. Misschien wat harde uitspraken over deze wedstrijd, maar deze eerste helft was helemaal Emmen D1-onwaardig. Om een rol van betekenis in de 2de divisie te spelen moet het echt anders, en mag dit nooit meer gebeuren.

Hopelijk trekt iedereen er lering uit, worden we weer een stapje sterker na deze wedstrijd en gaan we de komende weken wat mooie wedstrijden laten zien. Dat heeft het publiek in ieder geval wel verdiend. Vanaf maandag maar weer werken naar de volgende wedstrijd, zaterdag thuis tegen Be Quick 1887 D1.