Emmen speelstad in Wereldkampioenschap

ASSEN - De Cerebral Palsy International Sports and Recreation Association (CPISRA) heeft het wereldkampioenschap CP-voetbal van 2011 toegewezen aan Nederland. CP-voetbal is bedoeld voor spelers die door een hersenbeschadiging een lichamelijke beperking hebben. De CPISRA Football 7-a-side World Championships vinden plaats van 17 juni tot en met 1 juli 2011 in de provincie Drenthe. Assen, Emmen en Hoogeveen zijn de speelsteden. Het toernooi telt zestien landen die in vier poules uitkomen.
De eerste acht landen plaatsen zich voor de Paralympische Spelen, die een jaar later in Londen worden gehouden.
Generale repetitie in Arnhem In de aanloop naar het WK 2011 organiseert de KNVB dit najaar tevens de CPISRA Football 7-a-side International Championships, een generale repetitie voor het WK 2011, te vergelijken met de Confederations Cup die momenteel in Zuid-Afrika wordt gehouden. Plaats van handeling van dit toernooi met maximaal zestien deelnemende landen is het Nationaal Sport Centrum Papendal in Arnhem.

Cerebrale palsy
CP-voetbal valt onder de KNVB en is bedoeld voor mensen met een cerebralepalsy (hersenbeschadiging), waardoor zij in meer of mindere mate spastisch zijn. Tussen 1988 en 1996 werd het Nederlands CP-team tweemaal Europees
kampioen en twee keer wereldkampioen. In Seoul, Barcelona en Atlanta behaalde het team bovendien de Paralympische titel. Tijdens de Paralympische Spelen van Beijing in 2008 eindigde het Nederlands CP-team op de vijfde plaats.

Belangrijke bijdrage
Harry Been (secretaris-generaal KNVB) is blij met de toewijzing: "Voetbal voor spelers en speelsters met een beperking maakt een sterke ontwikkeling door. Het organiseren van grote voetbalevenementen past in een
traditie die we de laatste decennia hebben opgebouwd. EURO 2000, het WK Onder 20 in 2005 en het EK onder 21 in 2007 zijn daarvan goede voorbeelden. Behalve FIFA en UEFA heeft CPISRA nu ook vertrouwen in ons organiserend
vermogen. Met dit toernooi kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan voetbal voor spelers en speelsters met een beperking."

Samen met de Belgische voetbalbond heeft de KNVB zich kandidaat gesteld voor de organisatie van het FIFA WK 2018 of 2022. De KNVB wil ook het Europees kampioenschap voor vrouwen in 2013 naar Nederland halen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda