Erica ?86 wint van CSVC

COEVORDEN - In de eerste bekerronde van het seizoen, stond ook de wedstrijd tussen CSVC uit Coevorden en Erica?86 op het programma. CSVC, uitkomend in de 3e klasse zaterdag, was van tevoren favoriet voor de eindoverwinning tegen 5e klasser Erica ?86. Op sportpark de Klinkenvlier in Coevorden ging de wedstrijd om 14:30 van start. Beide ploegen begonnen ietwat aftastend, wat resulteerde in een laag tempo en weinig gevaarlijke momenten. De eerste kans was voor Erica?86, halverwege de eerste helft. Laatste man Nils Reuvers bediende spits Zander Hogenberg door de bal vlak achter de verdediging van CSVC te leggen.
Hogenberg nam de bal uitstekend aan en kon vrij doorlopen naar het doel. Een knappe redding van de Coevorder doelman voorkwam een achterstand voor CSVC. Even later was het CSVC wat gevaarlijk werd voor het doel van Bouke Witvoet. Het gevaar kwam uit een corner, waarbij een speler van CSVC vrij op doel kon afwerken. De bal vloog echter over het doel.

Toch was het CSVC wat vlak voor rust de score opende. Een bal op de rechterspits belandde achter de verdediging van Erica’86. Waar spelers dachten aan buitenspel, was het de spits die de achterlijn haalde en de bal voortrok, waar zijn collega de bal binnen kon werken. 1-0 de ruststand.

Na rust was het Erica ’86 wat zijn intenties snel duidelijk maakte. Het was niet tevreden met een 1-0 achterstand en ging op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor kreeg CSVC meer ruimte en probeerde veelvuldig hun snelle linkerspits in de diepte te bedienen. Dit leverde wel gevaar, maar geen directe kansen op. Na 10 minuten in de 2e helft kwam CSVC wel op een 2-0 voorsprong. Uit een corner kon de bal door een oranjehemd bij de eerste paal worden binnengewerkt. Nog geen 10 minuten later werd het echter 2-1, wat de spanning weer volledig terugbracht. Patrick Bruins nam een korte corner op Kevin Reuvers.

Reuvers bedacht zich niet en schoot de bal prachtig in de verste kruising. Na de 2-1 was het Erica ’86 wat doordrukte en een veldoverwicht had. Dit leverde veel kansen op. Een schot van Patrick Bruins werd door de doelman gekeerd en ook in de rebound kon de ingevallen Dennis Bults de bal niet binnen de palen krijgen. Niet veel later was het Nils Reuvers met een schot uit de 2e lijn. Weer keerde de doelman de bal en weer was Dennis Bults er als de kippen bij. Bults werkte de bal echter over de lat waardoor de 2-1 nog bleef staan.

Een kwartier voor tijd maakte Roy Boelens de verdiende gelijkmaker. Voorstopper Ronald Lit had voor de zoveelste keer de bal veroverd en speelde meteen breed op Nils Reuvers. Deze zag Boelens vrij lopen en gaf de bal tussen de linksback en laatste man door, zodat Boelens vrij voor de keeper kwam. Hij rondde beheerst af.

Ondanks deze knappe uitslag voor Erica ’86, bleef de ploeg op zoek gaan naar de overwinning. En deze kwam er. 2 minuten voor tijd kreeg Nils Reuvers de bal uit een ingooi van Boelens. Over 2 schijven kwam Kevin Reuvers in balbezit en gaf een uitstekende steekpass op de doorgelopen Nils Reuvers. Reuvers kwam vrij voor de keeper en werkte de bal tegen de touwen. 2-3 Wat tevens de eindstand was.