FC Emmen-FC Den Bosch zonder doelpunten

EMMEN - FC Emmen en FC Den Bosch hebben ook in hun derde competitieduel niet kunnen winnen. Omdat ook de doelpunten uitbleven was de beginstand tevens de eindstand. FC Emmen trainer Harry Sinkgraven had naar aanleiding van het feit dat FC Den Bosch met twee spitsen speelt Timothy Cathalina naar het middenveld laten doorschuiven. Kevin G?rtz belandde daardoor op de rechtsbackpositie. In de beginfase had FC Emmen het af en toe wel lastig tegen de Brabantse formatie maar echte doelkansen had het optische overwicht van de gasten vooralsnog nog niet tot gevolg.

Na een minuut of twintig kreeg FC Emmen meer grip het beslist niet onaantrekkelijke duel. De hoekschoppen verhouding na een helft spelen was met 6 tegen 3 ook in het voordeel van de thuisclub. Zes minuten voor de pauze deed Pedro Beda van zich spreken maar zag zijn poging tot hoekschop worden verwerkt. Kort daarop moest FC Emmen goalie Agil Etemadi aan de bak bij een schot van Fabio Caracciolo en deed perfect. De rust ging vervolgens in met de bekende brilstand.

FC Emmen wacht nog met smart op het eerste doelpunt van het seizoen: wat in deze fase van de competitie aan de Meerdijk nog nooit eerder is vertoond. De doelpuntloze fase leek in de negende minuut na de hervatting echter te worden doorbroken via Xander Houtkoop. Na aangeven van Roy Stroeve legde hij de bal in de linkerhoek maar een geweldige inspanning van doelman Zaari en de staander voorkwamen de eerste competitiegoal van FC Emmen.

Hoewel FC Emmen in de tweede helft iets dominanter dan FC Den Bosch was kwam een dergelijke grote kans niet weer. Wel bleef het een aantrekkelijk duel waarin ook de gasten hun aandeel hadden. Zelfs het doorgaans niet van de stoelen te krijgen Emmer publiek nam notitie van de geweldige inzet waarmee de thuisploeg probeerde de eerste driepunter van het seizoen binnen te halen. In de extra speeltijd kregen de Brabanders nog uitzicht op de winnende treffer maar eerst redde Agil Etemadi op een inzet van invaller Marvin van der Pluym en kort daarop veegde Erik van der Ven een bal van de eigen doellijn.

FC Emmen-trainer Harry Sinkgraven constateerde dat zijn ploeg het in de beginfase moeilijk had. ,,Met name de opkomende backs stelden ons voor problemen. Dat hebben we geprobeerd bij te stellen en vooral in de tweede helft ging het beter. Het was in mijn ogen een open wedstijd met bij vlagen goede combinaties. Alleen jammer dat de eindpass te vaak onnauwkeurig was.

In de rust heb ik er op aangedrongen met durf en lef van start te gaan zonder angst voor een tegengoal. Dat is af en toe aardig gelukt met een geweldige kans voor Xander Houtkoop. Het is me nog een raadsel waarom die bal het doel niet in ging. Over het spel was ik echter best tevreden en kan ook gezien de mogelijkheden van FC Den Bosch goed leven met het gelijke spel.''

FC Emmen-FC Den Bosch 0-0. Scheidsrechter: Ketting. Gele kaart: Görtz, Paridaans (FC Emmen). Van Buuren (FC Den Bosch). Toeschouwers: 2844.

FC Emmen: Etemadi: Cathalina (72. Wakker), Bergsma, Paridaans, Görtz, Ripson, Stroeve, Van der Ven, Poldervaart, Beda (86. German), Houtkoop.

FC Den Bosch: Zaar: Van Buuren, Peters, Nieuwendaal, Barakat, Vorthoren (66. El Makrini), Martha, Scheiman, Matusiwa (56. Van der Pluym), Caraccilo, Van Moorsel.