Finale Fraterman toernooi zaterdag 20 juni

HOOGEVEEN - Na het spelen van vele voorwedstrijden in de afgelopen twee maanden zijn dan eindelijk de finalisten bekend van het 11e Fraterman Amusement Toernooi. Dit toernooi, georganiseerd door de Stichting Biljarten voor Goede Doelen in Drenthe e.o. mag zich tot nu toe elk jaar verheugen in een grote belangstelling. Begonnen in 1999 met 48 teams kon op 3 april 2006 gestart worden met het aantal van 120 teams. Dit jaar waren er 104 deelnemende teams.

Op zaterdag 20 juni 2009 zullen in Biljartcentrum L’Acquit, Terpweg 2 te Hoogeveen  om 12.00 uur 8 teams strijden in de verschillende klassen om de Fraterman Cups. In de categorie Driebanden -Groot zal de strijd gaan tussen het team van Lotus 1 en Lotus 2 uit Hoogeveen.  De Driesprong 1 uit De Krim ( met hoofdsponsor Rieks Fraterman) zal in de  categorie Driebanden-Klein de strijd aangaan met het team van De Schout 2 uit Hoogeveen.

Ook in de categorie Senioren kan het talrijke publiek genieten van hoogstaand spel. De strijd gaat hier tussen De Vrolijke Koster uit Dedemsvaart en Pompidou uit Meppel . Oudleusen 1 uit Oudleusen en H.B.C. 1 uit Hoogeveen maken in de categorie Recreanten uit wie met de wisselcup naar huis zal gaan. Na afloop zal de “Altiband” uit Meppel een optreden verzorgen. De “Altiband” ontving vorig jaar een cheque van € 1500,00 van de Stichting en bood spontaan aan ook dit jaar een optreden te verzorgen.

De prijsuitreiking van de wisselcups en de herinneringsbekers zal gebeuren door de heer Henk Fraterman van de hoofdsponsor Fraterman Amusement B.V. te Slagharen. Hierna zullen de cheques van de verloting onder de sponsoren, 5 x 1 overnachting in “Wunderland Kalkar” aangeboden door Henny v.d. Most, aan de winnaars worden uitgereikt.

Aansluitend zal Burgemeester Bouwmeester van de Gemeente Coevorden het opgehaalde bedrag over 2009 bekendmaken. Aan vertegenwoordigers van de vijf kinderdagverblijven voor verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapte kinderen, te weten ’t Boemeltje uit Meppel, De Arkel uit Assen, De Tamboerijn uit Emmen, Pontes uit Coevorden en de Krulekoare uit Hoogeveen zullen dit  jaar weer cheques worden uitgereikt.  Aan een vertegenwoordiger van “De Alti-Band uit Meppel zal ook een cheque worden overhandigd. Hierna zal de “Altiband” nog een afsluitend optreden verzorgen. Al met al zal het een lange finaledag worden, maar zo te zien ook een gezellige. De finalewedstrijden beginnen om 12.15 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda