Hoogeveen start voorbereiding nieuwe seizoen

HOOGEVEEN ? Hoogeveen is begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een belangrijk seizoen aangezien men wil promoveren naar de hoofdklasse. Door de invoering van de topklasse bij de amateurs promoveren er dit jaar vier ploegen uit de eerste klasse. Het ambitieuze Hoogeveen mag deze boot niet missen. De selectie is dan ook op meerdere posities versterkt.


De kans om dit seizoen te promoveren is natuurlijk een stuk groter. Toch is promotie alleen niet het hoofddoel. Sterker nog er is slechts één doel: het kampioenschap. Trainer Berry Zandink, die aan zijn tweede seizoen begint, legt dit uit. ,,Gezien de ervaringen van het vorige seizoen, toen we telkens niet thuis gaven op de momenten dat het er om ging, zou je zeggen dat we er niet teveel druk op moeten leggen. Maar wij zijn ambitieus en vinden dat we de lat altijd hoger moeten leggen dan het vorige seizoen. Daarnaast zijn we van mening dat we de selectie momenteel dusdanig ingericht hebben dat we om het kampioenschap moeten strijden’’, aldus Zandink, die daar aan toevoegt:

,,Tegenwoordig zie je dat men een doelstelling heel wollig presenteert om zo een bepaalde zekerheid in te bouwen dat de doelstelling altijd gehaald wordt. Bijvoorbeeld: “Wij hebben de ambitie om kampioen te worden, maar de doelstelling om minimaal in de top 3 te eindigen”. Flauwekul; wij willen volgend jaar in de hoofdklasse spelen en wij willen dit jaar kampioen worden. Dat dit niet zo gemakkelijk gedaan is als dat het gezegd is snapt iedereen wel. Maar we gaan er absoluut voor!’’

Een van de nieuwe spelers is Gerben Klaassens. De middenvelder komt over van hoofdklasser Be Quick 1887. Hoogeveen lijkt voor hem dus een stap terug. ,,Het is inderdaad een stap terug op dit moment, maar ik ben er van overtuigd dat we komend seizoen een grote kans maken om te promoveren naar de Hoofdklasse. De club toont zich erg ambitieus en daarom was de keuze voor Hoogeveen niet moeilijk. Daarnaast is de combinatie voetballen/studie beter afgestemd dan bij Be Quick.”

Oode bekende
Klaassens treft in Rik de Lange bij Hoogeveen een oude bekende. Beiden speelden al eens samen bij Nieuw Buinen en dat ‘klikte’. ,,De samenwerking met Rik in het veld verliep uitstekend. Bij Nieuw Buinen speelde ik het gehele seizoen als linksback. De afgelopen seizoenen speelde ik weer op mijn oude plek als middenvelder waar ik toch beter tot mijn recht kom en waar ik me ook prettiger voel. Bij Nieuw Buinen was Rik onze aanvoerder, een echte leider in het veld. Ook reed ik samen met Rik en Vincent Wever (nu Rolder Boys) naar de trainingen en wedstrijden.

Dit was een mooie oplossing omdat Rik en Vincent indertijd in Rolde woonden en ik in Grolloo. Ook aankomend seizoen zal ik samen met Rik richting Hoogeveen reizen. Aan het begin van het seizoen speelden we samen in de achterhoede (centrale verdediger en linksback), maar na de winterstop verhuisde Rik naar het middenveld. We voelen elkaar goed aan in het veld en ik ben er van overtuigd dat we de draad dan ook zo weer zullen oppakken.”

De inwoner van Groningen speelde ook al in de betaalde jeugd van FC Emmen. ,,Ik kwam bij FC Emmen als 2e jaars B’er binnen. We speelden dat seizoen Eredivisie, wat een geweldige ervaring was. We handhaafden ons dat seizoen. Onder trainer Tinus Doek was ik dit seizoen aanvoerder en speelde centraal op het middenveld. Van de huidige selectie van Hoogeveen zat ook Daniël Balsala in dat team. Ook het eerste seizoen in de A-junioren speelden we in de Eredivisie waar we helaas uit degradeerden. Erwin Doorn speelde toen ook in dat team.

Mijn laatste seizoen bij FC Emmen was een zeer matig seizoen waarin we ons op de laatste speeldag veilig speelden tegen Stormvogels/Telstar. We hadden de doelstelling om kampioen te worden in de 1ste divisie, maar dit liep helaas heel anders. Na dit seizoen kreeg ik te horen dat ik door zou stromen naar de beloften, maar op mijn verjaardag (24 mei) kreeg ik een telefoontje dat er, door de samenwerking met FC Groningen, twee spelers naar FC Emmen kwamen en er geen plek meer vrij was voor mij. Binnen een week is de overschrijving naar Nieuw Buinen toen geregeld.”

Over zijn persoonlijke doelstelling is Klaassens duidelijk: ,,Komend seizoen wil ik belangrijk zijn voor Hoogeveen en er mede voor zorgen dat we promoveren naar de hoofdklasse. Daarnaast wil ik mijn ‘oude’ scorend vermogen als middenvelder weer zien terug te krijgen, wat teveel geleden heeft onder de defensieve tactiek van de afgelopen paar seizoenen.”

Aanstaande zaterdag speelt Hoogeveen de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen. Thuis is dan zaterdag eersteklasser Drachtster Boys om 14.30 uur de tegenstander. Woensdag 5 augustus volgt er om 20.00 uur een thuiswedstrijd tegen hoofdklasser PKC’83. Zaterdag 8 augustus wordt de selectie officieel aan publiek, sponsors en pers gepresenteerd. Ook zal dan de geheel vernieuwde website worden gepresenteerd. Daarnaast is er een fraai randprogramma met o.a. een barbecue en live muziek. Centraal staat de wedstrijd tegen hoofdklasser Rohda Raalte. De aftrap van deze wedstrijd is om 18.00 uur. (foto Gerben Klaassens)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda