HZVV 2 promoveert

HEERENVEEN ? HZVV 2 is na een jaar afwezigheid er al weer in geslaagd toe te treden tot de reserve hoofdklasse. De ploeg van trainer Flip Vellinga versloeg in Heerenveen in een beslissingsduel Blauw Wit ?34 2 met maar liefst 3-0. Spits Frank Strijker was de grote man bij de Hoogeveners, want hij scoorde drie keer en daarmee werd de sterk verlangde promotie naar de hoofdklasse een feit.
HZVV 2 heeft een lange weg moeten afleggen om na een jaar alweer terug te keren naar de hoofdklasse. De ploeg eindigde op de derde plaats in de reserve eerste klasse en plaatste zich voor de nacompetitie. De eerste tegenstander was Staphorst 2 en in Hoogeveen zegevierde HZVV 2 met 2-1 na een 0-1 achterstand. De return in Staphorst won HZVV opnieuw en deze keer met 0-1.

De volgende tegenstander was Heerenveense Boys dat SDS 2 verslagen had. In Heerenveen werd de strijd op het scherpst van de snede afgewerkt en HZVV 2 boekte een belangrijke 0-2 zege. In Hoogeveen deed HZVV het nog eens dunnetjes over: 2-0. Daarmee was de finale bereikt en in die finale was Blauw Wit ’34 2 de tegenstander dat CVVB 2 via strafschoppen had uitgeschakeld.

De finale werd gespeeld op het terrein van Heerenveense Boys. In de eerste helft was er voornamelijk sprake van middenveldspel en de kansen voor beide ploegen waren gemakkelijk op de vingers van een hand te tellen. Blauw Wit ’34 2 begon wat feller aan de wedstrijd zonder echte uitgespeelde kansen. Beide ploegen hanteerden snel de lange bal en dat leverde te vaak balverlies op.

De eerste kans voor HZVV ontstond via Tom Botter, die kansrijk was, maar diens voorzet werd door een verdediger tot corner verwerkt. De tweede kans voor de Hoogeveners betekende de voorsprong voor HZVV 2. Na een voorzet vanaf rechts kopte invaller Bram Roffel in en Frank Strijker verlengde de inzet met zijn hoofd en de doelman was kansloos. Blauw Wit zette direct na de achterstand aan en was dichtbij de gelijkmaker, maar een schot suisde rakelings naast.

Na een 1-0 ruststand joeg Blauw Wit na rust de gelijkmaker na en HZVV moest ver terug. HZVV kwam moeilijk meer aan combineren toe en Blauw Wit was de betere ploeg. De Hoogeveners kwamen in de verdrukking en de Leeuwarders kregen enkele 100 % kansen en HZVV kwam enkele keren goed weg. Zo moest de HZVV-defensie tot twee keer toe een inzet van de doellijn trappen. Een kwartier voor tijd betekende een van de weinige uitvallen van HZVV de beslissing.

Na een lange bal schoot Tom Botter op de rand van het strafschopgebied de bal hoog de lucht in en Frank Strijker kopte het leer in de uiterste hoek. Die tweede treffer was de nekslag voor Blauw Wit dat zich verslagen achtte. De beste kansen in de slotfase waren voor HZVV 2 via Tom Botter, Frank Strijker en Erik Visscher, maar pas in de laatste minuut kon de ploeg de voorsprong vergroten. Frank Strijker kon alleen op de doelman aflopen en passeerde hem met een bekeken schuiver.