Jammer Hoor wint voetvolleytoernooi

HOOGEVEEN ? Jammer Hoor uit Hoogeveen heeft het elfde voetvolleytoernooi gewonnen, dat gehouden werd op de velden van HZVV. In de finale versloeg Jammer Hoor met o.a. Renger en Arnout Feyer De Boefjes met 6-1 en 6-7. De troostfinale tussen Van Zwol en Ko en Schefa werd gewonnen door Van Zwol en Ko met 7-2 en 9-1. Er namen 33 teams deel aan het aantrekkelijke toernooi dat onder schitterende weersomstandigheden werd afgewerkt.
Het voetvolleytoernooi wordt georganiseerd door Henri Kramer en Bert Tigelaar en is een niet meer weg te denken evenement in Hoogeveen. De teams bestonden voor het grootste deel uit spelers van HZVV, maar ook oud-HZVV-ers namen deel. Er waren deze keer weinig spelers van andere clubs. De wedstrijden werden geleid door dertien scheidsrechters en het wedstrijdsecretariaat werd bemand door Bert Tigelaar en Willem Jan Hut.

Om 10.40 uur begonnen de poulewedstrijden onder een stralende zon, die de gehele dag van de partij bleef. Drie poules bestonden uit zes ploegen en drie poules uit vijf ploegen. Na de poulewedstrijden plaatsten de nummers een en twee en de vier beste nummers drie zich voor de achtste finales. Opvallend was dat de uiteindelijke winnaar Jammer hoor in de poule als tweede eindigde achter de Goudhaantjes. De winnaars gingen door naar de kwartfinales en Van Zwol en Ko, Jammer Hoor, De Boefjes en Schefa plaatsten zich voor de halve finale.

In de halve finale speelde Van Zwol en Ko met Kay van Zwol, Mike Kelly en Arjan Kleine tegen Jammer Hoor. De eerste set eindigde gelijk, maar in de tweede set maakte Jammer Hoor het verschil en plaatste zich voor de finale. De andere halve finale ging tussen De Boefjes en Schefa. Schefa bestond uit spelers van Olympia ’28 uit Hasselt met onder andere Jasper van der Stouw, die komend seizoen bij HZVV speelt. De Boefjes won de wedstrijd en plaatste zich vrij verrassend voor de finale. De strijd om de derde plaats werd royaal gewonnen door Van Zwol en Ko, dat via 7-2 en 9-1 Schefa terug wees.

In de finale tegen De Boefjes won Jammer Hoor de eerste set overtuigend met 6-1. In de tweede set kwam De Boefjes goed terug en won met 7-6, maar dat was niet genoeg voor de winst. Jammer Hoor verdiende met de toernooizege maar liefst 250 euro en De Boefjes konden 175 euro in de zak steken. Zo kan de organisatie op een geslaagd voetvolleytoernooi terugkijken, dat als hoofdsponsor assurantiekantoor Lichtendonk kent.