Jong Heerenveen/Emmen onderuit tegen koploper Jong AZ.

EMMEN - Jong sc Heerenveen/Emmen kon het gisteravond thuis niet bolwerken tegen koploper Jong AZ. Na een ruststand van 1-3 werd het uiteindelijk 1-4. Grote man aan Alkmaarse zijde was de Braziliaanse spits Jonathas, die drie keer scoorde. Ali Messaoud completeerde het kwartet aan doelpunten.

De beloften van AZ deelden vanaf de eerste minuut de lakens uit, maar Jong Heerenveen/Emmen kwam in de 15e minuut op 1-0 door de attente Steven de Blok die een voorzet van Narsingh tegendraads inkopte

Aansluitend was het AZ dat de klok sloeg; de Braziliaan Jonathan scoorde 2 keer op rij,

Ali Messaoud tekende nog voor de thee voor de 1-3, waarna Jonathan halverwege de tweede helft voor de 4e AZ-treffer zorgde.