Jong Oranje wijkt uit naar Emmen

EMMEN - Emmen wordt het vertrekpunt van Jong Oranje in de race naar het EK Onder 21 in 2011. Onder leiding van de nieuwe coach Cor Pot opent de ploeg de kwalificatiereeks op vrijdag 4 september met een thuiswedstrijd tegen Finland. In het stadion van FC Emmen wordt om 19.30 uur afgetrapt.

Oorspronkelijk zou de wedstrijd tegen Finland in Doetinchem worden gespeeld, maar het onderkomen van De Graafschap is die avond wegens competitieverplichtingen niet beschikbaar. Na de degradatie van De Graafschap kon er op korte termijn geen alternatief worden gevonden in het nieuwe competitieschema van de Jupiler League. De KNVB moest daarom op zoek naar een nieuwe locatie en vond die in Emmen.

                                                             

Jong Oranje bewaart goede herinneringen aan het Drentse stadion. In de vorige EK-kwalificatiereeks versloeg de formatie van toenmalig coach Foppe de Haan in maart 2008 Estland met 3-0. In een uitverkocht huis zorgden debutant Jonathan de Guzman (2) en Ismaïl Aissati voor de treffers. Emmen was ook een van de speelsteden tijdens het FIFA WK Onder 20 in 2005. Hier werden vijf groepsduels en twee confrontaties uit de achtste finale.

Informatie over de kaartverkoop voor het duel van Jong Oranje met de Finnen volgt later op OnsOranje.nl. Het stadion van FC Emmen kan maximaal 8600 toeschouwers herbergen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda