Schoonebeek lijdt onnodig verlies tegen Bargeres

EMMEN - Schoonebeek trad tegen Bargeres aan in weer een gewijzigde opstelling. Ralph Levelink was nog geblesseerd terwijl Jan Willem Wubkes de linksbackpositie overnam van de afwezige Jurian Roosken en Lars Kamps stond na een lange herstelperiode weer in de basis als rechtsback. De eerste helft was een gelijkopgaande strijd die aan beide zijde enige mogelijkheden opleverde. De grootste kans was voor Edfrin Silvania die alleen op de Bargeres doelman mocht afgaan, maar zijn schuiver werd door de doelman nog net tot corner verwerkt. De rust werd dan ook bereikt met 0-0 stand.

Na de gelijkopgaande eerste helft trapte Schoonebeek hoopvol af voor de 2e helft. De hoop was binnen een paar minuten verdwenen toen Bargeres de score na 2 minuten opende via Tim Idema en 6 minuten later kon Leon Smalbil na een scherpe counter de 2-0 aantekenen. Schoonebeek creëerde zich daarna op basis van inzet en pressie wel enige kansen maar de broodnodige aansluittreffer bleef uit.

Veel energie werd ook verspild richting scheidsrechter Speiard die inconsequent leidend veel irritaties uitlokte. Frank Hagenauw van Bargeres besliste de wedstrijd in de 79e minuut door de 3-0 aan te tekenen. De eindstand werd op  3-1 bepaald door Jesper Swieters die een voorzet van Niek Rolink binnen schoot. Dit was het eerste doelpunt voor Schoonebeek deze competitie, bijna was de tweede ook gevallen maar Dennie Heijnen kwam net te laat om een voorzet van Johan Bos binnen te knikken. Bargeres blijft door deze overwinning goed meedoen bovenin, Schoonebeek zal toch snel punten moeten gaan pakken om niet onderin te blijven hangen.