Sp. Zweeloo in voorronde beker tegen oude bekende SVN?69

ZWEELOO - District Noord van de KNVB heeft op de laatste dag van juni de bekerindeling (voorronde) wereldkundig gemaakt. In een poule (35) van vier clubs kruist Sportclub Zweeloo vanaf half augustus de degens met zaterdagzesdeklasser SV Twedo (Veenoord), zaterdagvijfdeklasser VV Tiendeveen en zaterdagderdeklasser SVN?69 uit Nijeveen. In tegenstelling tot voorgaande jaren speelt Sp. Zweeloo eindelijk weer eens twee keer thuis.

Alleen de uiteindelijke poulewinnaar stoot door naar de eerste knock-out ronde. De competitieleider laat verder weten dat ook tijdens de eerste en mogelijk tweede ronde de zaterdag- en zondagclubs gescheiden blijven.

Op zaterdag 15 augustus maken de geel-zwarten de korte reis naar Veenoord waar het bekende SV Twedo (6E) vanaf 14:30 de tegenstander is. De ploeg van de nieuwe trainer Wilbert van Leeuwen degradeerde afgelopen seizoen uit de vijfde klasse. Tijdens het seizoen 2007-2008 (5D) stond de streekderby tegen Sportvereniging Twedo voor het laatst op het programma in competitieverband (0-3 in Veenoord, 3-1 in Zweeloo). In een verder verleden waren gelijke spelen (0-0 en 1-1) meer regel dan uitzondering.

Onder voorbehoud ontvangt Sp. Zweeloo precies één week later de voetbalvereniging uit Tiendeveen (5C). Het duel tegen Rudy Woltinge en zijn mannen vangt - op papier - om 14:30 aan. Ook de derby tegen Tiendeveen - dat onder de rook van Hoogeveen ligt - werd voor het laatst gespeeld in 2007 en 2008. Sp. Zweeloo won destijds twee keer met 2-0. De laatste vijf onderlinge ontmoetingen waren een prooi voor de Sportclub uit Zweeloo. Tiendeveen finishte voor de zomer als vierde in 5C, maar greep net naast de play-offs.

Oude bekende Sport Vereniging Nijeveen (3D) maakt op zaterdag 29 augustus de reis naar Zweeloo. De roodhemden werden in 2006 kampioen in 4D, terwijl Sp. Zweeloo uiteindelijk via de nacompetitie afdaalde. In Nijeveen moest Sp. Zweeloo er voor de winter met 5-0 aan geloven, maar op de laatste speeldag in Zweeloo pakte de thuisclub de laatste strohalm door met 2-1 te winnen. En dit wordt alweer het vierde achtereenvolgende seizoen in 3D voor de equipe van coach Koos van der Galiën, die eerder dit jaar met SVN’69 achtste werd in 3D, 2008-2009.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda