Sp. Zweeloo met kleinst mogelijke verschil onderuit

ZWEELOO - Het eerste herenteam van Sportclub Zweeloo wacht nog op de eerste winst tijdens de voorbereiding. Op het eigen Alterbarg - waar veld 1 wordt geplaagd door engerlingen - ging de ploeg van de nieuwe trainer Hans Pullen op het mooi gelegen tweede veld met het kleinst mogelijke verschil onderuit tegen de buren van VV Sleen za. De ruststand (0-1) in de sportieve oefenderby, die helaas al meerdere seizoenen niet in competitieverband wordt gespeeld, bleek ook de eindstand.
Waar ook volgens Sleen-trainer Richard Nieborg wellicht een gelijkspel op zijn plaats was geweest - wat overigens niets afdoet aan de prestatie van de Sleners - won de vijfdeklasser van de vierdeklasser. Na ongeveer een half uur wedstrijd profiteerde de vrijgelaten Jaldert Hordijk na balverlies bij de thuisclub en zijn doeltreffende lobbal van ver was fraai. Voor en na de rust kreeg Sp. Zweeloo kansen op een goal, maar het wilde nog net niet lukken in de afronding.

Bij de geelhemden maakte Kristian Elders zijn rentree na langdurig blessureleed, want hij kwam sinds november 2008 niet in actie. Daarnaast draafden Gerko Lanting en Rick Kiers voor de eerste keer op tijdens het huidige seizoen. Van de 22-koppige selectie staat nu alleen Harmjan Popken nog langdurig buitenspel. Precies één jaar terug raakte hij in Sleen zwaar geblesseerd aan zijn knie. Helaas wacht hem nog een lange revalidatie, maar hopelijk houdt de karaktervolle verdediger de moed erin.

Op zaterdag 15 augustus volgt vanaf 14.30 uur in Veenoord de eerste poulewedstrijd in de voorronde van het bekertoernooi tegen zesdeklasser SV Twedo za.

Sp. Zweeloo - Sleen za.: 0-1 (0-1). 30. Jaldert Hordijk 0-1.
Scheidsrechter: Jans Pronk (Aalden).

Opstelling Sp. Zweeloo: Jaap Haan (46. Remko Koopman); Kristian Elders (46. Rick Kiers), René Lanting, Henri Popken, Bert Stevens (46. Julian Manting); Rolf Drewes, Vincent Kok, Thomas Wolting, Niek Zwiep (46. Anne Hajes); Gerko Lanting (70. Rick Hagenauw), Rick Hagenauw (46. Mauro Dos Reis).

(foto
Thomas Kamman)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda