vv Roden en vv ONR organiseren landelijk voetbal talententoernooi

RODEN - Op zaterdag 22 augustus organiseren VV Roden en VV ONR gezamenlijk het Voetbal Talenten Toernooi 1STE KLASSE van district Noord. Het succesvolle jeugdtoernooi dat in 2004 voor het eerst in Alkmaar werd georganiseerd is inmiddels uitgegroeid tot een prestigieus Nederlands kampioenschap. Vanaf augustus worden, verdeeld over het land, in totaal 12 districtstoernooien gehouden voor tien tot twaalf jarige voetballers, de zogenaamde D pupillen. De beste teams van alle districtstoernooien voetballen later in het seizoen samen met elkaar om het Nederlands Kampioenschap.

Aan het Voetbal Talenten Toernooi nemen landelijk zo'n 224 verenigingen deel met hun jeugdteam, 16 teams per toernooi. Tijdens het eendaagse evenement biedt de sportkantine geen frituursnacks of snoep aan maar een breed assortiment van gezonde voeding. De gedachte hierachter is dat kinderen zowel fysiek als mentaal beter gestimuleerd worden als zij goede voedingsstoffen krijgen aangeboden, vooral tijdens het sporten. Naast deze vernieuwing in de sportkantine wordt er ook extra nadruk gelegd op sportiviteit en teamgeest. 

Alle Voetbal Talenten Toernooien in het land beginnen rond 09.30 uur met een uitgebreide openingsceremonie waarbij alle teams met hun verenigingsvlag worden voorgesteld aan het publiek. De finale om het districtskampioenschap is om 16.30 uur. Naast Roden worden er ook Voetbal Talenten Toernooien georganiseerd in Alkmaar (AFC'34), Anna-Paulowna (BKC & SVAP), Bemmel (Sportclub Bemmel), Bocholtz (Sportclub'25 & WDZ), Eindhoven (EVV Eindhoven), Goirle (VOAB), Nootdorp (RKDEO), Oosterbeek (Ostrabeke & OVC'85), Oosterwolde (JV Oostenburg), Tubbergen (TVC'28), Weesp (Weesp) en Zoetermeer (DWO). 

De organisatie van het VTT toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële ondersteuning van de gemeente Noordenveld. Het Voetbal Talenten Toernooi is op het internet te bezoeken op www.voetbaltalententoernooi.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda