WKE veel te sterk voor Nieuw Buinen

EMMEN - De eerste offici?le wedstrijd van WKE was vandaag in het kader van de districtsbeker tegen mede hoofdklasser Nieuw Buinen. Nieuw Buinen heeft goed ingekocht, maar moest vanmiddag toch een drietal (en niet de minsten) missen. WKE miste ook een vijftal spelers, maar de selectie van WKE is breed genoeg om dit op te vangen.

WKE kwam al in de vijfde minuut op 1-0. Robert Fik was vrijgespeeld op links. Zijn inzet met rechts werd eerst nog geblokt, maar zijn rebound met links was raak. De tweede treffer was een juweeltje. Almar Doek kwam op links op en curvde hard de bal hard tussen de keeper en de verdediger door richting Robert Fik en die scoorde beheerst met de binnenkant van de rechtervoet. Na dit goed kwartiertje liet WKE de teugels wat vieren.

Nieuw Buinen kwam hierdoor wat beter in de wedstrijd wat resulteerde in de 2-1 door een goede kopbal van Jeroen Fuhler. Vier minuten later werd het verschil weer op twee gebracht toen een voorzet van Paul Weerman wat ongelukkig van richting werd veranderd en de bal in het doel van Nieuw Buinen rolde. Vlak voor rust liet Raymond Beukeveld zich van zijn sociale kant zien en schoot de bal tegen een aanvaller van Nieuw Buinen aan en Jeroen Fuhler profiteerde. Ruststand 3-2.

In de 52ste minuut kon de doelman van Nieuw Buinen een schot van Robin Demeijer maar gedeeltelijk keren en Paul Weerman was er als de kippen bij om de 4-2 binnen te tikken. Daarna kabbelde de wedstrijd voort tot de 78ste minuut toen een voorzet van Marcio Junqueira Paul Weerman bereikte. Paul legde de bal met de kop terug op Robin Demeijer en die had geen moeite de 5-2 binnen te leggen.

Twee minuten later werd Paul Weerman binnen de zestien gevloerd en onze RBB-penalty killer Almar Doek scoorde beheerst. Weer 2 minuten later werd de eindstand bepaald toen een voorzet van Marcio Junqueira door Wil Koops snoeihard met het hoofd werd binnengeslagen. Een goede start van WKE, maar zo'n eerste bekerronde zegt nog niet zoveel. Over vier weken gaan we voor de tweede competitiewedstrijd naar Nieuw-Buinen. Daarna weten we meer.(door Bert Oldenburger)
Robin Deemeijer in duel

Nieuw Buinen trainer Lesmond Prinsen geeft aanwijzingen

Almar Doek en Rudolf Lit controleren een tegenstander die overigens de bal wel even kwijt is. (zie ook fotoboek)