Schoonebeek bezorgt zich met puntendeling tegen Pesse te weinig.

SCHOONEBEEK - In seizoen 2008/2009 stonden beide teams voor het laatst tegenover elkaar, toen won Schoonebeek in Pesse. Nu was Schoonebeek weer de bovenliggende partij, maar bleef het steken op een 2-2 gelijkspel.


Schoonebeek speelde een verzorgde 1e helft en had Pesse goed onder controle. Het kwam verdiend op 0-1 door Johan Bos. Daarna verzuimde Schoonebeek om vervolgens het overwicht in doelpunten uit te drukken. Op slag van rust werd de Pesse-gelijkmaker wegens hands afgekeurd.

De Pesse-trainer pleegde in de rust wat omzettingen in zijn opstelling, en mede geholpen door de snelle gelijkmaker (48e minuut, 1-1) door Arnoud Luten nam het een groter aandeel in de wedstrijd. Schoonebeek kreeg echter de beste scoringskansen. In de 57e minuut onderschepte Jesper Swieters een Pesse-opbouw, legde de bal voor waarop Kevin Poker overschoot.

Aarzelend verdedigen in 61e minuut leidde de voorsprong van Pesse in, 2-1 door wederom Arnoud Luten. In de 68e minuut trok Leon Steffens de stand weer gelijk, 2-2. Bijna kwam Schoonebeek op voorsprong maar Jesper Swieters kopte over. Voor beide teams was er in de slotminuten kans op de winnende treffer: Jordy Prins van Pesse kopte op de lat en Kevin Poker van Schoonebeek schoof een bal rechts naast de paal.

Pesse zou daarmee teveel hebben gekregen, voor Schoonebeek zou de winst over de gehele wedstrijd bezien verdiend zijn; maar dan had het met name in de 1e helft de kansen moeten benutten. Pesse wacht nog steeds op de eerste thuiswinst maar hetzelfde geldt voor Schoonebeek, aanstaande zondag tegen SVBC krijgt het daartoe de gelegenheid.

Scoreverloop:
27 min: 0 – 1 Johan Bos
48 min: 1 – 1 Arnoud Luten
61 min: 2 – 1 Arnoud Luten
68 min: 2 – 2 Leon Steffens

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda