Emmen ’95 Volleybal Nederlands Kampioen O18

LICHTERVOORDE – De A meiden van Emmen ’95 volleybal hebben zich voor het eerst in de clubhistorie gekroond tot Nederlands Kampioen onder de 18. Dit weekend werd de finale ronde van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap gespeeld. Hierbij mogen de beste speelsters binnen hun leeftijdscategorie samengevoegd worden bij hun club om vervolgens te strijden om de nationale titel. Emmen ’95 was maar liefst met drie leeftijdscategorieën present bij de laatste acht teams van Nederland. Een unieke prestatie gezien alleen de eredivisie club Set-Up ’65 dezelfde aantal meiden teams present had bij de laatste acht van Nederland.

In de spannende tussen rondes anderhalf maand geleden wonnen de A meiden van Emmen ’95 al van Eredivisie verenigingen Set-Up ’65 en Sliedrecht Sport. In de finale ronde dit weekend werden VC Sneek en Peelpush aan dit rijtje toegevoegd.

De zinderend spannende finale tussen Emmen en Peelpush moest beslist worden in een extra set tot de 15. De Emmen meiden wonnen deze tiebreak met 16-14. Hiermee kunnen de meiden van Emmen ’95 zich een jaar lang ongeslagen Nederlands Kampioen onder de 18 noemen.

Bij de prijsuitreiking werd het team van Emmen ’95 ook nog uitgeroepen tot meest sportieve team namens de assistent Bondscoach Saskia van Hintum. De bijhorende taart verdween al snel in het gezicht van beide trotse coaches met het nodige gejubel en feeststemming tot gevolg.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda