Na achttien jaar zit ploegleider Allard Engels zonder wielerploeg

WIELRENNEN - Hij heeft met meerdere partijen gesproken. Maar het heeft nergens toe geleid en daarom is Allard Engels uit Gieten volgend seizoen geen ploegleider. En dat is voor het eerst in achttien jaar.

"Nee, ik heb geen last van het zwarte gat. Ik fiets zelf graag, ik heb m'n gezin en ik begeleid vier renners onder wie Tijmen Eising uit Emmen en Jeff Vermeulen uit Exloo. Maar ik kan m'n hobby niet uitoefenen en dat is wel jammer".

Na zes seizoenen bij de continentale ploeg van METEC vond het management het tijd voor een nieuwe impuls. Engels moest vertrekken. "Dan kom je er weer achter hoe de wielerwereld in elkaar zit. Je spant je behoorlijk in voor de ploeg en ik heb misschien van twee renners een telefoontje gehad" Na z'n carriere als wielrenner werd Engels ploegleider bij de WSV Emmen. Hij combineerde het eerst met fietsen. Daarna werd hij ingelijfd door de Robinson Techniek ploeg en was hij alleen ploegleider. Daarna vertrok hij naar Krolstone in Hoogeveen en na één seizoen maakte hij de overstap naar METEC waar hij zes seizoenen ploegleider was.

"Ik zou het leuk vinden als er volgend seizoen weer op m'n pad komt. Wat mij betreft ben ik nog niet klaar met het wielrennen. Maar als je iets afsluit opent het ook nieuwe deuren, dus we gaan het wel zien".

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda