Bosman winnaar veldrit Amersfoort

AMERSFOORT - Gert Jan Bosman heeft zaterdag de veldrit van Amersfoort in het bos Birkhoven op zijn naam geschreven. Voor de renner uit Emmen was dit zijn eerste seizoenszege. Bosman werkt dit jaar een bescheiden veldritprogramma af, dat geheel in dienst staat van zijn voorbereiding op het komend wegseizoen.


In Amersfoort ontbraken de echte toppers, want die reden in het Belgische Mol. Bosman kende een uitstekende start, die hem samen met zijn ploegmaat Koen Weijers (Ede) aan de leiding bracht. Al in de tweede ronde moest zijn metgezel lossen, zodat Bosman onbedreigd naar de overwinning kon rijden. Weijers (3e) werd nog voorbij gereden door profrenner Maurits Lammertink, die tegenwoordig in Losser woont. Bart Barkhuis (Norg) werd 4e en Stan Wijkel (Holsloot) 5e.

Bij de vrouwen mondde de veldrit uit in een duel tussen Manon Bakker (Swifterbant) en Floor Weerink uit Exloo, die de laatste tijd sterk presteert. Deze keer kwam ze net iets te kort om de zege te pakken. In de sprint moest ze de eer laten aan Manon Bakker, die vorig seizoen Nederlands kampioen werd bij de meisjes-nieuwelingen. Marlies Vos uit Aalden kwam binnen als 19e. Joost Freriks uit Emmen werd 18e bij de jongens-nieuwelingen. Tomas Kopecky (Zoeterwoude) won deze koers.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda