PWZ Zuidenveldtour krijgt nieuw parcours

NIEUW AMSTERDAM- De 25e editie PWZ Zuidenveldtour start op zaterdag 30 april in Dalen. Het startschot klinkt om 12.00 uur.Voor het eerst is het centrum van Emmen in het parcours opgenomen. Negental kasseienstroken maken de klassieker extra zwaar. Ook is een groot gedeelte van het parcours NK voor de profs 2015 in het parcours opgenomen.


Deze klassieker over 200 kilometer werd voor het eerst verreden in 1992 en gewonnen door Jeroen Blijlevens, die op dat moment al een profcontract voor het nieuwe seizoen op zak had. De eerste tien edities van de PWZ Zuidenveldtour waren omlopen van 35 kilometer. Vanaf 2004 tot en met 2010 werd de klassieker grotendeels over Duits grondgebied verreden. In 2011 kon de Duitse politie haar medewerking niet meer garanderen, waardoor noodgedwongen de wedstrijd alleen over Nederlands grondgebied voer.

Er werden destijds drie omlopen van 55 kilometer gevolgd door een slotronde van 15 kilometer. Ondanks een stevige lobby kan de Duitse politiehaar gratis inzet niet meer verantwoorden.Vanaf 2012 is de organisatie erin geslaagd een prachtig alternatief te regelen; voor een groot gedeelte over het parcours van de stad tot stad wedstrijd zoals die vanuit Dalen verreden werd tijdens de edities van de Finale Clubcompetitie 2010 en voorgaande jaren.

Traditiegetrouw is de finish aan de Vaart Zuidzijde in Nieuw Amsterdam, de verwachte finish is om circa 16.30 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda