Floor Weerink winnares in Duitsland

BÖRGER - Bij gebrek aan wedstrijden in eigen land, staken heel veel Nederlandse wielrenners de grens over om in Duitsland deel te nemen aan de 6e GP der Gemeinde Börger. Niet zonder succes, want in de meeste gevallen waren het de Nederlanders, die er met de hoofdprijzen vandoor gingen. Floor Weerink uit Exloo greep de zege bij de junior-vrouwen.

In de sprint klopte zij Fleur Nagengast (Beilen) en Arianna Pruisscher (Nieuw Dordrecht). Bij de nieuwelingen-meisjes werd LiekeNooijen uit Nieuwe Krim 11e. Tamara van der Horst uit Hasselt was in deze categorie het snelst. Haar broer Dennis van der Horst greep de zegebij de junioren.

Hij soleerde naar een voorsprong van een halve minuut op Danilo Wattez en Martijn van Deest, die allebei de kleuren van WSV Emmen verdedigden. Op een grotere achterstand finishten Jon Schoonewille uit Klazienaveen (7e) en Justin Kloeseuit Emmen (8e).Bij de sportklassers verraste Koen Nooijen (NieuweKrim) met een 6e plaats.

Jeugd
De jeugd kon terecht op het clubparcours van de Peddelaars in Hoogeveen. Zeven renners van WSV Emmen wisten zich binnen de top-tien te klasseren. Lilian Moes (Emmen), Stefan Croes (Emmen) en Bjarne Hemme (Erica) kwamen net tekort voor een podiumplaats. Zij legden alle drie beslag op een eervolle 4e plaats. Esmée Ellermann (Emmen) eindigde als 7e, Sem Jalving (Klazienaveen) en Lotte Bakker (Veenoord) als 8e en Marthijn Berends (Westerbork) als 10e.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda