Elmar Reinders weer op het podium

MEERKERK - Elmar Reinders (Emmerschans) heeft zijn succesvolle voorjaarscampagne voortgezet met alweer een podiumplaats. Dit weekend werd hij 2e in de Arno Wallaard Memorial, een UCI-klassieker door het polderlandschap van de Alblasserwaard.

Vanuit start- en finishplaats Meerkerk kregen de renners 184,5 kilometer voor de wielen. Eerst moesten ze een grote lus van 76 kilometer twee keer ronden om vervolgens de finalelus van 6,5 kilometer vijf keer af te leggen.

De harde wind, noordoost 4/5, maakte de koers bij voorbaat tot een zware. Direct vanuit de neutralisatie scheurde het peloton in waaiers uiteen. Na een half uur koers zat de strijd er voor de meesten al op. Uiteindelijk zouden 33 renners geklasseerd worden.

Een kopgroep van negen renners, met daarbij uiteraard ook Elmar Reinders, ging uiteindelijk met een kleine voorsprong de finale in. Na een reeks demarrages bleven er vooraan zeven renners over, met Maarten van Trijp (Metec) als sprintwinnaar. Eerder in dit seizoen was hij ook al “afgevlagd” als winnaar van de Ronde van Zuid-Holland. Elmar Reinders (vorig jaar vierde) moest genoegen nemen met de tweede plaats.

De Deen Nicolai Brøchner legde beslag op de laatste podiumplek. Tijmen Eising won de sprint van het peloton en werd daardoor 12e. Ook Gert Jan Bosman wist de zware koers tot een goed einde te brengen. Hij werd 25e. Daarmee lijkt het drietal Emmenaren ‘klaar’ voor de PWZ Zuidenveldtour, die de volgende week zaterdag op het programma staat.

Uitslag:
01 Maarten van Trijp, Essen
02 Elmar Reinders, Emmen
03 Nicolai Brøchner, Denemarken
04 Havaard Blikra, Noorwegen
05 Marco Mathis, Duitsland
06 Twan Brusselman, Helmond
07 René Hooghiemster, Drachten
08 Merijn Korevaar, Groot Ammers
09 Jasper Hamelink, Raalte
10 Alexander Cools, België

Junioren
’s Morgens werd de juniorenversie van de Arno Wallaard Memorial gereden met de Rotterdammer Maikel Zijlaard als winnaar. Stan Gosink uit Coevorden legde beslag op de 9e plaats, Justin Kloese uit Emmen werd 16e en Jon Schoonewille uit Klazienaveen 25e. Een goed optreden dus van de junioren van WSV Emmen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda