Goede prestaties renners WSV Emmen

â

Aan de start stonden 126 renners, waaronder afvaardigingen vanuit België en Denemarken. Door de harde wind kregen de volgers een waar slagveld voorgeschoteld. Al na zo’n 20 minuten koers ontstond de definitieve kopgroep (13 renners) met daarbij de attente Emmenaren Martijn van Deest en Justin Kloese. Deze groep nam snel een voorsprong van 45 seconden. Daarna werd het gat met de tweede groep alleen maar groter en aan de finish was het tijdsverschil opgelopen naar 6 minuten. Nadat de kopgroep iets was uitgedund begon de finale met daarin een zeer strijdustige Martijn van Deest, die tot drie keer toe tevergeefs probeerde weg te komen. Ook Justin Kloese roerde zich met een demarrage, maar uiteindelijk bleven de koplopers bij elkaar. Het was de Deen Johan Tidemann die het eerst de streep passeerde, gevolgd door Maikel Zijlaard uit Rotterdam, een dag eerder winnaar van de Arno Wallaard Memorial. Martijn van Deest, die op een uitstekende prestatie kan terugzien, greep net naast het podium. Hij werd 4e en Justin Kloese finishte in dezelfde tijd als 8e. In het ploegenklassement werd WSV Emmen als 2e.

Er was dit weekend nog veel meer te doen in Zeeland. De junior-vrouwen reden er een sterk bezette internationale driedaagse met de Britse Jessica Roberts als winnares van het eindklassement. In dat klassement eindigde Floor Weerink als 17e en Arianna Pruisscher als 19e. Beide rensters maakten deel uit van de combinatie Emmen-Drachten-Peddelaars met Wim Meijer van WSV Emmen als ploegleider.

In ’s-Heerenhoek werd ook een wedstrijd gereden voor ID’ers, het zogeheten ‘aangepaste wielrennen’. Sander Hummel uit Erica, lid van WSV Emmen, werd zeer eervol 3e.
Goed nieuws kwam er tenslotte ook nog uit Zuid-Limburg, waar jeugdrenner Bjarne Hemme uit Erica zijn allereerste overwinning boekte. Hij deed dat in het kasseiencriterium van Eijsden. Zaterdag was Bjarne al 4e in Oldenzaal. Daar eindigde ook Esmée Ellermann bij de beste tien. Zij werd 6e.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda