25e Zuidenveldtour

DALEN - Zoals al eerder aangekondigd, wordt op zaterdag 30 april 2016 voor de 25e keer de Zuidenveldtour gereden. Een zilveren jubileum dus, waarmee deze wedstrijd toetreedt tot een zeer select groepje van Nederlandse wielerklassiekers.

Start en finish
Net zoals in 2015 vindt de start plaats in Dalen (Hoofdstraat), waar om 12 uur het vertreksein zal worden gegeven. Om ca. 4 uur is er een eerste doorkomst aan de Vaart in Nieuw-Amsterdam. Daarna rijden de renners - net als in het voorgaande jaar - nog twee keer een korte omloop van 15 km. De finish wordt verwacht om kwart voor 5, eveneens aan de Vaart in Nieuw-Amsterdam. De renners hebben dan 200 km afgelegd.

Parcours
Het parcours heeft ten opzichte van voorgaande jaren enige wijzigingen ondergaan. Het aantal kasseienstroken is uitgebreid naar negen. De meeste van die stroken zijn bekend van de Ronde van Drenthe. Nieuw is de doorkomst in Emmen (ca. 12.20 uur), waar de karavaan via de nieuwe tunnel en de Hondsrugweg langs de pas geopende Wildlands Adventure Zoo zal worden geleid richting Noordbarge. Een “smaakmaker” is ook de Limietweg, de door renners gevreesde klinkerweg door het achterland tussen Emmer-Compascuum en Barger-Compascuum. Dit obstakel staat na 109 km op het menu. De volledige route is terug te vinden op onze website www.zuidenveldtour.nl

Deelnemers
Jarenlang is de wedstrijd gereden met de status van een nationale klassieker. In 2013 kreeg de wedstrijd voor het eerst een plek op de (internationale) UCI-kalender. Daardoor is de kwaliteit van het deelnemersveld in de breedte sterk verbeterd. Voor de 25e editie van de PWZ Zuidenveldtour hebben zich tot dusver 18 teams aangemeld. Het deelnemersveld bestaat nu grotendeels uit continentale semi-profploegen, waarvan er zes uit eigen land afkomstig zijn. Dat zijn de teams van Piels, Metec, Baby Dump, Parkhotel Valkenburg, Join’s-De Rijke en de beloftenploeg van Rabobank. Verder doen er uit Nederland nog 9 clubploegen mee, waaronder uit Noord-Nederland de NWV Groningen, de Stormvogels en De Kannibaal. De opstellingen van de teams zijn nog niet definitief, maar aangenomen mag worden dat de beste renners uit de regio aan de start zullen staan. We hebben het dan over Elmar Reinders, Gert Jan Bosman, Tijmen Eising, Niels Goeree, Rick Goeree, Stan Wijkel, Lars Horring en Jeff Vermeulen, de winnaar van het vorig jaar. De volledige startlijst wordt zo spoedig mogelijk gepubliceerd op onze website www.zuidenveldtour.nl

Organisatie
De wedstrijd wordt verreden onder de vlag van de Stichting PWZ. De uitvoerende organisatie is in handen van het plaatselijk wielercomité in samenwerking met WSV Emmen en de stichting Dalen Promotie. Rondemiss is de 23-jarige Melanie Jeuring, geboren in Odoorn, maar nu woonachtig in Emmen. Zij treedt in de voetsporen van haar vriendin Marlin Dijkstra uit Nieuw-Amsterdam, die vorig jaar de bloemen en de bijbehorende kussen mocht uitdelen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda