Rick Koekoek tweede bij wereldbeker Biketrial

POLEN – De Nederlands kampioen Biketrial Rick Koekoek uit Erica heeft zilver gewonnen bij de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Polen. Biketrial is een behendigheidssport waarbij op een fiets een parcours met hindernissen wordt afgelegd.

Rick Koekoek deed een andere voorbereiding op het seizoen dan dat hij gewend was. Dat betaalde zich dit weekend uit tijdens de deze wereldbekerwedstrijd in Polen. Rick Koekoek eindigde met slechts één punt achterstand op Benito Ross, de winnaar van deze wereldbekerwedstrijd.

Op nummer drie op het podium mocht Ion Arrietto plaatsnemen. De Halve finale ging over 2 ronden van 5 proeven. Hiervoor kwamen de beste 25 rijders uit de wereld aan de start en de beste 6 hier van kwalificeerden zich naar de finale. Koekoek maakte één grote fout in de halve finale waar door hij niet met 0 punten van start kon gaan in de finale. Benito Ros won de halve finale en ging wel met 0 punten van start ging in de finale terwijl Rick Koekoek met een 3e plek in de halve finale met 2 punten bleef zitten.

De punten score van Koekoek was in de finale beter alleen door de 2 extra bonus punten van de halve finale eindigde hij als tweede. De bedoeling is steeds zo min mogelijk punten te behalen. Een punt word behaald bij een voet aan de vloer en als je ten val komt. Rick Koekoek: ,,Met deze tweede plaats kan je toch spreken van een mooie start van het jaar. Ik heb er een goed gevoel aan over gehouden en weet dat er meer in zit.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda