Gert Jan Bosman succesvol

STEIN – Gert Jan Bosman heeft een succesvol wielerweekend achter de rug. Tweemaal mocht de ex-Emmenaar, die tegenwoordig in Nijverdal woont, plaats nemen op het podium. Eerst in Hengelo, waar hij 3e werd in de “Nacht van Hengelo”, een profwedstrijd, waar de echte profs overigens ontbraken.

Coen Vermeltfoort (Vlijmen) schreef deze wedstrijd op zijn naam. Hij won de sprint van een kopgroep, die uit tien renners bestond. Jelle Wolsink werd 2e.

Van meer belang was de Ronde van Limburg, een klassieker van de topcompetitie. Al vanaf het begin drukte Bosman zijn stempel op de wedstrijd. Hij was erbij, toen 8 renners de benen namen. Twintig kilometer verderop sloten 6 achtervolgers aan en daarmee was de beslissende slag gevallen.

In de slotfase probeerde Rabo-renner Martijn Budding het met een solo, die hij met een voorsprong van 11 seconden tot een goed einde wist te brengen. Bosman won de sprint van de overgebleven koplopers en werd 2e. Tijmen Eising uit Emmen werd 16e.

Bij de junioren ging de overwinning naar de Amerikaan Brandon McNulty. Justin Kloese uit Emmen legde in dit selecte gezelschap beslag op een mooie 11e plaats.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda