Brons voor Arianna Pruisscher

OUDE TONGE - Zaterdag hebben op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee zowel de junioren als de nieuwelingen gestreden om het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg. Via een selectie-procedure hadden 14 leden van WSV Emmen zich weten te plaatsen voor dit belangrijke evenement, dat vorig jaar in Emmen werd georganiseerd.

Van de WSV’ers kwam Arianna Pruisscher uit Nieuw-Dordrecht thuis met een bronzen medaille. Bij de junior-vrouwen werd zij 3e in de eindsprint, die na 69 km werd betwist door een groot peloton met 47 rensters. In dit peloton kwam Floor Weerink binnen als 9e, eveneens een prima klassering. Kampioen werd Lorena Wiebes uit Mijdrecht vóór Charlotte Kool (Kortenhoef).

De mannelijke junioren moesten een afstand afleggen van 127 km. Ook deze koers eindigde in een massasprint, gewonnen door Daan van Sintmaartensdijk uit Zuidland. Hij werd op het podium geflankeerd door Dennis van der Horst (Hasselt) en David Dekker, zoon van de bekende ex-prof Erik Dekker.

Danilo Wattez was de best geklasseerde renner van WSV Emmen. Hij finishte als 9e, terwijl Justin Kloese uit Emmen 19e werd. Zijn zus Rose legde beslag op de 17e plaats bij de nieuwelingen-meisjes. Daar ging het kampioenschap naar Lonneke Uneken uit Veendam, die - net zoals Arianna Pruisscher - het wielrennen combineert met schaatsen.

De jeugd van WSV Emmen kwam in actie in Stadskanaal, waar Bjarne Hemme uit Erica weer een podiumplaats in de wacht sleepte, zijn achtste van dit seizoen. Hij eindigde als 3e bij de 13-jarigen.

De overige WSV’ers moesten zich tevreden stellen met een aantal ere-plaatsen. Bij de beste 10 klasseerden zich: Stefan Croes (6e), Esmée Ellermann (8e), Liam Haan (eveneens 8e) en Lilian Moes (9e).