Arianna Pruisscher weer het snelst

PEIZE -

Ze deed dat in Peize, waar een groot deelnemersveld aan de start stond voor een omloop over een afstand van 95 km. Deze wedstrijd maakte deel uit van een tweedaagse, die morgen (maandag) wordt voortgezet in Nieuw-Roden. Het eindklassement van de tweedaagse telt mee voor de clubcompetitie, waarin WSV Emmen een combinatie vormt met Wielervereniging Drachten en de Peddelaars (Hoogeveen).

Deze combinatie-ploeg bestaat grotendeels uit junior-vrouwen, die echter probleemloos de strijd aankunnen met de vrouwen. In Peize werd dat nog eens onderstreept door Arianna Pruisscher, die in de eindsprint de beste clubdames aftroefde, waaronder de Nederlandse clubkampioene Tessa Neefjes uit Wervershoof, die 2e werd. Evy Kuijpers (Lierop) werd 3e en Marjolein van ‘t Geloof (Dirksland) finishte als 4e. Melanie Klement, die vrijdag na het NK op Goeree-Overflakkee de bronzen medaille in ontvangst mocht nemen, werd in Peize 10e. Zij rijdt in de kleuren van de Apeldoornse wielerclub de Adelaar.

Floor Weerink uit Exloo finishte deze keer achterin het koppeloton. Zij eindigde als 63e. De mannen (elite) begonnen in Peize aan de bekende meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier. Jelle Wolsink uit Hengelo won de eerste wedstrijd uit een serie van vijf. In de kopgroep klopte hij Pim Cazemier uit Den Horn (2e), Cor van Leeuwen uit Borger (3e) en Stan Wijkel uit Holsloot (4e). René Hooghiemster (Drachten) werd 5e. Foto: Arianna Pruisscher

Foto: Arianna Pruisscher

Arianna Pruisscher in volle concentratie voor de start in Nieuw Roden.
(foto Fred Haikens)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda