Opnieuw top deelnemersveld bij Geopark Hondsrug Classic

GASSELTE - Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober wordt de 3e editie van de Geopark Hondsrug Classic georganiseerd rondom het recreatiepark Nije Hemelriek in Gasselte en de staatsbossen van Gieten. Het programma voor de zaterdag bevat het Open Drentse Kampioenschappen MTB jeugdwedstrijden. Kinderen vanaf 8 tot en met 15 jaar oud, met of zonder licentie, kunnen hieraan deelnemen.

Op zaterdag wordt ook de Geopark Eliminator Race georganiseerd. Dit is een afvalwedstrijd waarbij in groepen van 4 deelnemers wordt gestart over een ronde van een kilometer en waarbij de 2 sterksten doorgaan naar de finale rondes en de 2 verliezers naar de verliezersronde. Het parcours wordt voorzien van hindernissen, wat een schitterend spektakel gaat worden. Voor het publiek blijven de deelnemers in zicht.

Zondag 16 oktober worden ca. 1000 deelnemers weggeschoten door wethouder Lambert van de Gemeente Aa en Hunze, voor de prestigieuze Geopark Hondsrug Classic met een lengte van meer als 60 km. Het parcours omvat 2 rondes van 3 lussen, zodat het publiek volop kan genieten van de passerende deelnemers. Aan de start staan o.a. de winnaar van vorig jaar: Bert Jan Lindeman, Elmar Reinders, Gert Jan Bosman, Martijn Keizer, Johnny Hoogerland, Gert Jakobs en Jeff Vermeulen. Ook Drentse toppers als Paul Timmer, Thom Bonder, Onno Reinout en Bart Barkhuis zullen aan de start verschijnen, evenals de Belg Robby de Bock en voormalige winnaars Thijs Al en Jan Weevers. Bij de dames zal Janneke Ensing uit Gieten zeker starten. Kortom de mountainbike top en vele liefhebbers en recreanten uit heel Nederland in een hele mooie, unieke, uitdagende classic aan de start.

Voorinschrijven voor de Geopark Hondsrug Classic is niet meer mogelijk. Uiteraard kan er op de dag zelf nog worden bij ingeschreven, dit kan vanaf 8.00 uur tot een half uur voor de start in het restaurant Nije Hemelriek. Voor de jeugdwedstrijden en de Geopark Eliminator Race kan nog wel worden ingeschreven, ga hiervoor naar de website: www.geoparkhondsrugclassic.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda