Geslaagde Geopark Hondsrug Classic

GASSELTE - Afgelopen zondag stonden bijna 800 deelnemers aan de start van de 3e editie van de Geopark Hondsrug Classic in de bossen rondom recreatieplas Nije Hemelriek in Gasselte om te strijden in een open wedstrijd voor licentiehouders tot liefhebbers, over een uniek parcours met een totale lengte van ruim 66 kilometer bestaande uit 2 ronden van 33 kilometer in 3 lussen.

Elke lus passeerde het Nije Hemelriek, waardoor het voor de toeschouwers een schitterend overzichtelijke classic werd. Het parcours was mede door de strand passages bij de zandplassen en verschillende single tracks selectief en uitdagend.
Aan de start onder de 800 deelnemers stonden ook de Nederlandse MTB toppers Ramses Bekkenk, Thijs Al, Onno Reijnhout en de wegrenners Martijn Keizer, Bert-Jan Lindeman en Johnny Hoogerland. Verschillende Nederlandse Kampioenen MTB Marathon stonden aan de start, waaronder amateur kampioen Paul Timmer uit Gasselte, belofte kampioen Thom Bonder uit Assen en junior kampioen Sam de Nijs uit Warmenhuizen.

Na een enerverende en spannende wedstrijd tussen de Nederlandse MTB toppers en de snelle wegrenners, kwam Frank Beemer als winnaar over de streep. Tien seconden daarna was het Thom Bonder die naar een tweede plek kon sprinten, met daarachter Henk-Jaap Moorlag. Ramses Bekkenk werd vierde en uiteindelijk laatste van deze uitgedunde kopgroep. Bij de vrouwen won Monique Zeldenrust uit Hoenderloo. Tweede werd plaatselijk favoriet Janneke Ensing uit Gieten, die heel lang aan de leiding reed, maar haar meerdere moest erkennen in Zeldenrust. Lotte Koopmans uit Malden maakte het podium compleet.

De organisatie en deelnemers kijken terug op een geslaagde uitvoering van de 3e editie van de Geopark Hondsrug Classic, met dit jaar voor het eerst op de zaterdag de Open Drentse Kampioenschappen voor jeugd en de Eliminator Race welke succesvol verliepen. Deze nieuwe wedstrijdvorm werd enthousiast ontvangen door de renners en gewonnen door Gert-Jan Bosman uit Emmen.