Laatste trainingsrit Meerdijk trok (te) weinig deelnemers

EMMEN - Na een week onderbreking vanwege de weersomstandigheden, werd zaterdag op de Meerdijk weer een trainingsrit gereden door de wielrenners, die bezig zijn zich voor te bereiden op het nieuwe wegseizoen. Velen doen dat tegenwoordig overigens in het buitenland, want nu er een vakantieweek is begonnen, was de belangstelling op de Meerdijk niet erg groot. Een flinke domper voor de organisatie.


Vooral het ochtendprogramma had te lijden onder een gebrek aan deelnemers. Wel was er sprake van een heuse primeur, want voor het eerst in de 40-jarige historie van deze trainingsritten verscheen er een tandem aan de start, met Michelle Stummel als piloot en de Haarlemse Linda au Yeung als stoker. Zij is slechtziende en traint al geruime tijd met Michelle, meestal op de wielerbaan van Sloten. Voor de rest van de deelnemers is dat natuurlijk even wennen, maar gelukkig was er voor iedereen ruimte genoeg in het “peloton”. Het groepje werd nog kleiner, toen Thom Langen er vandoor ging. Hij reed bijna de hele koers in zijn eentje in het rond en zette iedereen op een “lap”.

’s Middags was er méér leven in de brouwerij. De Hardenberger Gerrit Henk Hutten, van origine een schaatser, ging al vroeg in de wedstrijd op avontuur. Na enkele ronden solo te hebben gereden, kreeg hij gezelschap van good-old Bennie Gosink. Die stond in zijn hoogtijdagen al bekend om zijn dadendrang en die eigenschap bezit hij nog steeds. In een mum van tijd reed hij het gat dicht en zo kregen we twee renners aan de leiding. Dit duo hield heel lang stand, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven toen het peloton op drift kwam en in tweeën brak. Han Peeneman won bij de amteurs/sportklasse, Jesse Dijkstra bij de junioren en Cor van Leeuwen bij de elite/beloften, al verloor hij de eindsprint van Pim van den Berg, maar die was al geklasseerd bij de amateurs.

Tussen de deelnemers bevond zich ook Gert Jakobs (foto), die een bijzonder fitte indruk maakte. Stan Gosink reed op de Meerdijk voor het eerst in het tenue van de nieuwe sponsorploeg Volker Wessels-Merckx. Ook Martijn van Deest (niet aanwezig deze keer) rijdt voor dit team. De volgende week (zaterdag) gaan de renners naar Sleen. Dan staat de bekende trainingsklassieker door het Slenerveld op het programma. De start/finish is weer terug op de oude locatie bij de manege.

Elite/Beloften
1 Cor van Leeuwen (Borger)
2 Jacob Jan Ekema (Veendam)
3 Stan Gosink (Coevorden)

Amateurs/Sportklasse
01 Han Peeneman (Assen)
02 Bennie Gosink (Coevorden)
03 Pim van den Berg (Schoonebeek)
04 Gerrit Henk Hutten (Hardenberg)
05 Rutger Vos (Exloo)
06 Wilfred Drenthen (Veenoord)
07 Gert de Veen (Zuidbroek)
08 Han van de Werfhorst (Ommen)
09 Remko IJmker (Hoogeveen)
10 Martijn Bouwhuis (Ommen)
11 Maurice Santman (Hengelo)
12 Gert Jakobs (Tiel)
13 Dick Dreschler (Hardenberg)
14 Benjamin van Elburg (Dedemsvaart)
15 Heinie Hommes (Ter Apel)
16 Goos Beukema (Sleen)
17 Jaap Bults (Emmen)
18 Mischa Groen (Assen)
19 Arthur Helder (Ommen)

Junioren
1 Jesse Dijkstra (Stadskanaal)
2 Mats Bours (Holsloot)
3 Gerben de Sain (Sleen)

Nieuwelingen
1 Thom Langen (Nieuw-Dordrecht)
2 Ferenc Kaper (Lathen)

Nieuwelingen meisjes
1 Anouk Dekker (Echten)
2 Rose Kloese (Emmen)
3 Marlies Vos (Aalden)

Vrouwen
1 Dyann Veenstra (Emmen)
2 Michelle Stummel (Echten)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda