Lieke Nooijen wint openingsklassieker

In het afgelopen weekend is het nieuwe wegseizoen in Nederland vol op gang gekomen. Uiteraard ging de meeste aandacht uit naar de Ronde van Drenthe en de bijbehorende Acht van Westerveld, maar ook elders in het land werd gekoerst.


EMMEN - Zaterdag was het “ladiesday” in de Hoeksche Waard van Zuid-Holland, waar de 16e Omloop van Strijen op het programma stond. Bij de nieuwelingen-meisjes kwam WSV Emmen aan de start met vier meiden, die na een trainingskamp in Limburg allemaal goed voorbereid aan hun 50 kilometer lange karwei begonnen. Dat het trainingskamp niet voor niets is geweest, bleek aan de finish, waar Lieke Nooijen uit Coevorden in de massasprint over de snelste benen beschikte.

Zij werd daarmee meteen de draagster van de eerste gele trui, die verbonden is aan het Healthy Ageing Tour-klassement, een nieuw klassement dat dit jaar is ingesteld voor nieuwelingen-meisjes en junior-vrouwen. Een leuke bijkomstigheid van dit alles is, dat Lieke nu in de leiderstrui aan de start zal staan van de Omloop door het land van Kleine Hein op 15 april.

Bij de vrouwen debuteerde Arianna Pruisscher uit Nieuw-Dordrecht met een uitstekende 2e plaats achter Marjolein van ‘t Geloof uit Dirksland. Arianna, die mocht starten met rugnummer 1, is overgestapt van WSV Emmen naar de sponsorploeg van Jos Feron Lady Force.

De belangrijkste uitslagen:
Vrouwen:
1 Marjolein van ‘t Geloof, Dirksland
2 Arianna Pruisscher, Nieuw-Dordrecht
3 Femke van Kessel, Delft
4 Melanie Klement, Diphoorn
5 Evy Kuijpers, Lierop

Nieuwelingen-Meisjes

1 Lieke Nooijen, WSV Emmen
2 Maaike van der Duin, Meteoor Assen
3 Fleur van der Peet, Westland
24 Sanne de Jonge, WSV Emmen
33 Rose Kloese, WSV Emmen
42 Marlies Vos, WSV Emmen

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda