Tijmen Eising winnaar Ronde van Groningen

UITHUIZERZMEEDEN - Na een mindere periode is het Tijmen Eising eindelijk weer eens gelukt om een belangrijke wielerkoers te winnen.

Zaterdag was hij het snelst in Uithuizermeeden, waar de eindstreep was getrokken van de Ronde van Groningen, een klassieker over een afstand van 175 km. Ondanks de krachtige wind duurde het een poos voordat het peloton in stukken brak. Na het ronden van Lauwersoog leek het erop dat de wedstrijd zou ontbranden, toen er richting Zoutkamp, met de wind in de rug, vier groepen ontstonden.

Maar dat bleek ‘loos alarm’, want in Warfhuizen liep alles weer samen. Ondertussen was het tempo echter wel flink opgeschroefd en dat had als resultaat, dat in Roodehaan (na 65 km) maar liefst zeven groepen over de smalle weggetjes van ‘t Hogeland waaierden. In de omvangrijke kopgroep bevonden zich 23 renners. Na 100 kilometer reden hieruit tien man weg: Jochem Hoekstra, Hartthijs de Vries, Tijmen Eising, Ike Groen, Rick Ottema, Sven van Luijk, Beau Duvigneau, Jasper Schouten, Wim Kleiman en Piotr Havik.

In de buurt van ‘t Zandt brak deze kopgroep in tweeën, vijf renners werden er toen afgereden. De vijf overgebleven koplopers bleven bijeen, waarna een eindsprint de beslissing moest brengen. Rick Ottema leek te gaan winnen, maar hij kwam iets te vroeg aan de leiding. De slim koersende Tijmen Eising wist binnendoor nog een gaatje te vinden en won met ruim verschil.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda