Seine Zandbergen en Bjarne Hemme winnaars Eierrace

EMMEN - Op Paasmaandag was weer eens heel goed merkbaar, hoe grillig de weersomstandigheden hier in Nederland kunnen zijn. De traditionele Eierrace kreeg er vooral â


De Masters (vroeger veteranen genoemd) hadden er ‘s morgens nog relatief weinig last van. Ruim dertig renners hadden de moeite genomen om vroeg op te staan voor hun wedstrijd op de Meerdijk. De heren hadden kennelijk ook een tijdje nodig om de spieren op temperatuur te krijgen, want het eerste deel van hun wedstrijd werd afgelegd in een gezapig tempo. Alleen Gert Bosman uit Wijhe had vanaf het begin de drive om iets te ondernemen, maar zijn initiatieven vonden geen gehoor.

In de tweede helft van de wedstrijd werd het tempo opgeschroefd en dat leidde tot een kopgroep met tien renners, waaronder de WSV ‘ers Seine Zandbergen (foto) en Jan Vos. Ook Richard Olijve had goede benen en was present, toen de slag viel. Het leek erop, dat het tiental zou gaan sprinten om de zege, maar in de allerlaaste ronde waagde Seine Zandbergen een alles-of-niets poging. Zijn durf werd beloond met een fraaie solo-zege. Zijn plaatsgenoot Jan Vos deelde in de vreugde, hij werd 9e.

Om één uur ‘s middags ging de jongste jeugd van start. Deze wedstrijd met (slechts) 9 deelnemers leverde een zege op voor Marissa van Putten, geen onbekende naam in onze contreien. Meestal combineert de familie een wedstrijddag in Emmen met een bezoek aan moeder/oma Van Putten. Jean Paul IJsselmuiden is een nieuwe naam in het jeugdwielrennen. Aan zijn naam te horen zou je niet verwachten, dat hij in Friesland woont. Hoe het ook zij, op de Meerdijk was hij de beste in categorie 2, net zoals eerder op het Kalverdijkje in Leeuwarden.

In categorie 3 klopte Finn Hiemstra zijn eeuwige concurrent Thomas Huitema en Nina Oolders won – niet geheel onverwacht – in categorie 4, ondanks het feit, dat de renners er een “taktische” wedstrijd van maakten.
De jarige Leonie Bentveld was de grote favoriet in categorie 5, maar helaas maakte zij een smak op het rechte stuk naar de eerste heuvel. Nu was het Thom van der Werff, die er met de eer vandoor ging. Het begint er steeds meer op te lijken, dat hij over net zulke snelle benen beschikt dan zijn vader in vroegere tijden.

Een kopgroep van vijf sprintte in categorie 6 om de zege. Winnaar werd enigszins verrassend Jesper Melle Rozema. Zeer positief was in deze categorie het optreden van Niels Nooijen en Mart Vos, die niet alleen meereden, maar ook initiatieven namen. Toen de slag viel, hadden ze hun kruit verschoten, maar dat is in zo’n geval helemaal niet erg.


Bjarne Hemme(rechts op de foto) zorgde voor de uitsmijter van de dag door de sprint te winnen van een kopgroep, met links naaste concurrent Joost Brinkman uit Noordlaren, die ook in deze categorie uit 5 renners bestond. Bjarne reed in dit prille seizoen tot dusver louter podiumplaatsen bij elkaar en vermoedelijk kunnen we van hem nog het een en ander verwachten.(foto's Fred Haikens)

De belangrijkste uitslagen:
Masters
1 Seine Zandbergen, Sleen
2 Dick Kinket, Hattem
3 Peter de Weert, Staphorst

Jeugd 1
1 Marissa van Putten, Tiel
2 Nick Riemeijer, Nieuwe Pekela
3 Siger van der Wal, Burum

Jeugd 2
1 Jean Paul IJsselmuiden, Sint Annaparochie
2 Fleur Prins, Zwolle
3 Kai Minck, Harkstede

Jeugd 3
1 Finn Hiemstra, Bergum
2 Thomas Huitema, Roden
3 Geert Jan Hofstee, Eemster

Jeugd 4
1 Nina Oolders, Scheemda
2 Ruud Junior Nagengast, Beilen
3 Danny Turkstra, Beilen

Jeugd 5
1 Thom van der Werff, Annen
2 Carmen van der Veen, Zwolle
3 Paulien Vrancke, Rolde

Jeugd 6
1 Jesper Melle Rozema, Eestrum
2 Björn Hommes, Appelscha
3 Björn Koster, Roden

Jeugd 7
1 Bjarne Hemme, Erica
2 Joost Brinkman, Noordlaren
3 Jente Klaver, Kollumerzwaag

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda