Lieke Nooijen wint “Kleine Hein”

EMMEN – De 38e Omloop door het land van Kleine Hein op zaterdag 15 april is er eentje geworden om in te lijsten. De hele dag werd er gekoerst op het scherpst van de snede. Niemand kon zich verstoppen en dat leverde drie mooie wedstrijden op en vier sterke winnaars. Vier ja, omdat de wedstrijd voor de meisjes wordt betwist door twee leeftijdsgroepen, namelijk de nieuwelingen en de junioren.


De Drentse Gedeputeerde Henk Jumelet gaf ‘s morgens om 10 uur het vertreksignaal voor de amateurs. In deze categorie was al direct te zien, dat het voor een grote groep renners een lastige wedstrijd zou gaan worden. Op de Groene Dijk, met de wind in de rug, viel het grote peloton meteen in vele brokstukken uit elkaar, een beeld, dat we later op de dag ook terug zouden zien in de andere twee wedstrijden. De ervaren Harko Kievit prolongeerde zijn overwinning van vorig jaar door een uitstekende timing in de eindsprint. Zijn zegegebaar was een een verwijzing naar zijn overleden vader, zijn trouwste supporter.

Bij de meisjes reed Lieke Nooijen van WSV Emmen, die haar gele trui van het Healthy Ageing klassement met verve verdedigde. Zij wist haar positie zelfs nog te versterken door op overtuigende wijze de sprint van deze tweede groep op haar naam te schrijven. Zij was daarmee meteen winnares bij de nieuwelingen. In de laatste wedstrijd van de dag (nieuwelingen jongens) kregen we een imponerende demonstratie voorgeschoteld van het duo Enzo Leijnse en Bodi del Grosso.


Joost Freriks toonde zijn snelle benen door de sprint te winnen van wat je het peloton(netje) zou kunnen noemen.

Amateurs
1 Harko Kievit, Leek
2 Bram Mens, Wateringen
3 Jasper Verkuijl, Baarn
4 Lex Ligtenberg, Utrecht
5 Ferry de Ruiter, Putten

Junior-vrouwen
1 Bente van Teeseling, Abcoude
2 Lorena Wiebes, Mijdrecht
3 Eva Bijwaard, Hillegom
4 Charlotte Kool, Kortenhoef
5 Susanne Meistrok, Elshout

Nieuwelingen-Meisjes
1 Lieke Nooijen, Coevorden
2 Wilma Olausson, Billdal
3 Ilse Grit, Zwolle
4 Mickey Nijkamp, Zwolle
5 Eline van Rooijen, Woerden

Nieuwelingen (jongens)
1 Bodi Del Grosso, Eelde
2 Enzo Leijnse, Amstelveen
3 Axel van der Tuuk, Assen
4 Casper van Uden, Schiedam
5 Owen Geleijn, Rijsenhout

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda