Bjarne Hemme winnaar in Beilen

BEILEN – In de Koningsronde van Beilen hebben Bjarne Hemme uit Erica en Lieke Nooijen (Coevorden) een passend vervolg gegeven aan hun uitstekende seizoensstart. Bjarne kwam soepel als sprintwinnaar over de streep bij de oudste jeugd en staat al op 3 overwinningen.

De overige jeugdleden van WSV Emmen haalden een bescheiden klasseringen, al mag de 9e plaats in categorie 6 van Niels Nooijen ook best zijn. Lieke Nooijen haalde in de vrouwenwedstrijd opnieuw het podium, zij koos actief voor de aanval, samen met Sterre Jonkers (Emmen) en Maike van der Duin (Assen). Wat dit drietal niet lukte (wegblijven), lukte Iris Ton (Wakemeer) wel. In haar eentje nam zij snel een halve minuut voorsprong.

Een mooie zege voor Iris, die sterk genoeg is, maar moeite heeft om “tussen de wielen” te rijden. Lieke Nooijen met miniem verschil de sprint van het peloton en wed 2e. Sanne de Jonge (2e Exloërmond) en Yvet Schoonewille (Klazienaveen) eindigden als 11e en 12e. Aan deelnemers geen gebrek bij de Elite/Beloften/Amateurs. Er werd snel gereden, maar het peloton bleef lange tijd gesloten. De dienstdoende vrijwilligers waren al bezig met opruimwerkzaamheden, toen de slag viel. Wessel Piersma, Andries Weening en de aansluitende Chiel Smit namen een voorsprong, die werd beschermd door de renners van de Stormvogels en de NWV. Van dit trio won Wessel Piersma enigszins verrassend de eindsprint. Niels Goeree uit Borger werd 8e en zijn tweelingbroer Rick werd 9e.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda