Arianna Pruisscher regio-kampioen

MIERLO - Wielrenster Arianna Pruisscher uit Nieuw-Dordrecht heeft in Noord-Brabant de zogeheten Kersenronde op haar naam geschreven. Deze wedstrijd over 60 km in en rondom Mierlo gold tevens als regio-kampioenschap van alle Zuidelijke wielerdistricten. Zij versloeg in de sprint al haar concurrenten, waarvan Yara Kastelijn (Neerkant) beslag legde op het zilver en Karlijn Swinkels (Handel) op het brons.


Omdat Arianna dit jaar in de kleuren rijdt van Wielervereniging Zeeuws-Vlaanderen kon zij niet deelnemen aan de Noordelijke districtskampioenschappen in Harkema. De reglementen schrijven namelijk voor, dat renners uitkomen in het district van de vereniging waarvan ze lid zijn.

Zodoende reden Stan Wijkel, Martijn van Deest en Stan Gosink, die alle drie lid zijn van de club Twente-Salland, in Groot Agelo, waar de Oostelijke districtstitels op het spel stonden. Wijkel sloot de beloftenwedstrijd af met de bronzen medaille. Kampioen werd Per Wiggers (Oldenzaal), terwijl Jelle Wolsink het zilver binnenhaalde.

De Noordelijke districtstitels werden verdeeld in Harkema. De renners van WSV Emmen oogstten drie medailles: Seine Zandbergen uit Sleen werd 2e in de Sportklasse achter Rutger Vos (Exloo). Lieke Nooijen (Coevorden) won het brons bij de nieuwelingen-meisjes en Yvet Schoonewille (Klazienaveen) deed hetzelfde bij de junior-vrouwen. Beide meiden hadden eerder in de week al een medaille gewonnen bij het districtskampioenschap tijdrijden. Lieke Nooijen werd zelfs overtuigend kampioen in deze discipline, terwijl Yvet Schoonewille naar het brons reed.

Justin Kloese uit Emmen, die dit jaar bij de NWV Groningen rijdt, won het brons bij de beloften. Eerste werd Hartthijs de Vries uit Kollum vóór Chiel Breukelman uit Gramsbergen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda