Tijmen Eising sterk in Ronde van Limburg

Wielrenner Tijmen Eising uit Emmen was zondag één van de smaakmakers in de Ronde van Limburg. Hij zag zijn aanvalslust beloond met een 3e plaats aan de finish in Beek (Genhout). Zoals gebruikelijk in Zuid-Limburg, kregen de renners een heuvelachtig parcours voorgeschoteld met tien beklimmingen, waarvan de Adsteeg zowel de eerste als de laatste was. De zege ging naar Jarno Gmelich Meijling (Almere). Hij kwam als eerste boven op de Adsteeg en wist zijn minieme voorsprong tot aan de finish vast te houden. De ereplaatsen waren voor de eerdere vluchters Arvid de Kleijn (2e) en Eising (toch nog 3e). Door dit resultaat is Tijmen Eising opgeschoven naar de 2e plaats in het algemeen klassement van de topcompetitie. De winnaar kan een profcontract bij Roompot in de wacht slepen. Er staan nog drie “proeven” op het programma, waaronder een tijdrit in Emmen op 8 juli.


Uitslag Ronde van Limburg (185 km)
1 Jarno Gmelich Meijling, Almere
2 Arvid de Kleijn, Herveld
3 Tijmen Eising, Emmen
4 Luuc Bugter, Nijmegen
5 Rick Ottema, Muntendam
6 Bryan Bouwmans, Gemert
7 Robbert de Greef, Geldrop
8 Hartthijs de Vries, Kollum
9 Maarten de Jonge, Oldenzaal
10 Tim Kerkhof, Nistelrode

Rensters WSV Emmen op het podium
HARKEMA - In het Friese Harkema zijn op Pinkstermaandag de Districtskampioenschappen wielrennen georganiseerd. Er was startgelegenheid voor alle categorieën.

De lange wielerdag begon al om 9 uur met een wedstrijd voor de nieuwelingen. Bij de nieuwelingen-meisjes behaalde Lieke Nooijen uit Coevorden de bronzen medaille. Zij finishte als 3e achter Iris Schultinga (Zuidlaren) en Maike van der Duin (Assen). Ook Yvet Schoonewille (Klazienaveen) kwam thuis met het brons. Bij de junior-vrouwen hoefde zij alleen Lonneke Uneken (Veendam) en Meike Uiterwijk Winkel (Echten) vóór te laten gaan.

Jesse Dijkstra (bij de junioren), Sanne de Jonge (bij de nieuwelingen-meisjes) en Floor Weerink (bij de vrouwen) grepen net naast de medailles. Zij eindigden allen als 4e. Eervolle klasseringen waren er ook voor de junioren Gerben de Sain uit Sleen (8e) en Mats Bours uit Holsloot (9e).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda