Junior-vrouwen en nieuwelingen-meisjes

EMMEN - Als kijkspel was de wedstrijd van de junior-vrouwen en nieuwelingen-meisjes verreweg het leukst, al zullen sommigen daar totaal anders over denken gezien de valpartijen die zich in het begin voordeden en wellicht ook wel door een wat teleurstellende prestatie zo hier en daar. Maar er gebeurde wel veel.


De meiden van WSV Emmen hadden plaats genomen op de eerste startrij, maar toen puntje bij paaltje kwam kon alleen Rose Kloese zich daar handhaven.

Rose hield dapper stand in de kopgroep, die bestond uit 20 rensters. Nieuwelinge Daniek Hengeveld uit Nootdorp werd met haar ervaring als baanrenster enigszins verrassend sprintwinnaar vóór Cathalijne Hoolwerf die daarmee meteen ook winnares werd bij de junior-vrouwen en tevens de leiderstrui van het Healthy Ageing-klassement mocht aantrekken. Ilse Pluimers werd in dat klassement de nieuwe leidster bij de nieuwelingen-meisjes. Ook zij behoorde - net als Daniek Hengeveld en Maud Rijnbeek - tot de kopgroep.

Zes minuten na de kopgroep arriveerde een tweede pelotonnetje met daarin veel nieuwelingen-meisjes. Lieke Nooijen won van deze groep de sprint, maar dat kon haar teleurstelling niet wegpoetsen, want ze had graag in de eerste groep meegewild.

Net als Lieke finishten ook Yvet Schoonewille en Sanne de Jonge in deze tweede groep. Kort daar achter kwam Marlies Vos over de meet. Zij kon tevreden zijn, want haar doel was kort maar krachtig: “uitrijden”.

Junior-vrouwen (70 km)
1 Cathalijne Hoolwerf, Eemdijk
2 Sylvie Swinkels, Handel
3 Eline van Rooijen, Woerden
4 Lonneke Uneken, Veendam
5 Ilse Grit, Zwolle
6 Ingrit Verhoeff , Groot Ammers
7 Maike van der Duin, Assen
8 Eva Bijwaard, Hillegom
9 Thirza Korevaar, Groot Ammers
10 Gaby Gieskens, Den Haag


WSV Emmen:
15 Rose Kloese
19 Lieke Nooijen
20 Yvet Schoonewille
23 Sanne de Jonge
33 Marlies Vos


Nieuwelingen-meisjes (70 km)
1 Daniek Hengeveld, Nootdorp
2 Maud Rijnbeek, Limmen
3 Ilse Pluimers, Enter
4 Lieke Janssen, Panningen
5 Cecilia van Zuthem, Zwolle
6 Sofie van Rooijen, Driel
7 Elise Uijen, Herpen
8 Senne Knaven, Strijbeek
9 Lisa van Helvoirt, Erp
10 Denice Keesman, Velserbroek

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda