Tophandbal net over de grens

NORDHORN/LINGEN - De HSG Nordhorn-Lingen zit in een behoorlijke dip. Na de grote nederlaag bij “ Angstgegner” Tusem Essen ( 36-27 ! ) werd de zondag erop opnieuw verloren. Nu in de eigen Emsland Arena in Lingen van HBW Balingen met 26-29 na een dramatisch slechte eerste helft.

Was de eerste helft in Essen goed en de tweede helft slecht, nu was het net andersom. De eerste helft werd compleet verslapen en was de HSG fysiek niet opgewassen tegen het sterke collectief van de HBW.

De gasten, die ook uitstraalden dat ze wilden winnen, getuige de 8 tijdstraffen in de eerste helft, gingen de rust in met een 14-6 voorsprong. Weliswaar werd de 2e helft door de HSG gewonnen met 20-15, het leed was al geschied. Met 29-26 gingen de punten mee naar het zuiden van Duitsland.

De HSG Nordhorn-Lingen kan dus beter. Dat mogen ze a.s. zaterdag 6 oktober dan meteen laten zien in de volgende thuiswedstrijd. Tegenstander is dan de VFL Lübeck-Schwartau. De wedstrijd in het vertrouwde Euregium in Nordhorn begint ’s avonds om 19.30 uur.

Topscorers bij de HSG tegen HBW waren: Lasse Seidel ( 7/5 ), Lutz Heiny ( 6 ) en Pavel Mickal ( 4/2 ). Man van de wedstrijd bij de HBW Balingen was oud-international van Duitsland Martin Strobel met 7 doelpunten.

De HSG is inmiddels gezakt naar de 10e plaats met 6 punten. De VFL Lübeck staat met 8 punten op de 4e plaats.