Wielerflits

EMMEN - December is voor ons de tijd van terugblikken. De reeks Rapportcijfers is volop bezig, waarin jij als lezer alle topploegen kan beoordelen door ze een cijfer te geven. We zijn inmiddels aanbeland in de top-5 van de UCI Team Ranking. Daarnaast lees je elke dag een Eindejaarslijstje, waarin je op jouw favorieten kan stemmen van 2022. Leuk toch?

Bekijk deze mail in je browser

Beste wielerliefhebber,



Het is net een wat andere manier om terug te kijken op wat er allemaal gebeurd is het afgelopen wielerjaar. Dit weekend verschijnt er ook een editie van Fiets aan de Wilgen, een reeks die we opnieuw oppakken omdat veel toppers ermee stoppen na dit jaar. Morgen lees je een terugblik op de carrière van... Philippe Gilbert!

Zet ook vast maandag 19 december in je agenda, want dan staat het Wielergala 2022 gepland. Vanuit de Maaspoort in Den Bosch worden de beste wielrenners van het jaar in het zonnetje gezet en ook wij met WielerFlits zijn daarbij betrokken. Vanaf 18.30 uur kan je het gala live zien op Eurosport 1.

Rotterdam, Essen, Dublin...
Maar er wordt nog volop gekoerst en gecrost. De Wooning Zesdaagse in Rotterdam is volop bezig en daar schoten Niki Terpstra en Yoeri Havik uit de startblokken. Tot en met zondag is het feest in Ahoy, dus houd dat in de gaten.

In het veldrijden twee wedstrijden dit weekend, met de Exact Cross in Essen op zaterdag en de Wereldbeker in Dublin op zondag. Veel crossers zijn op trainingskamp en nemen een weekend rust, maar toch mag het deelnemersveld in Dublin niet onderschat worden. En dat biedt ook weer kansen voor de renners en rensters van de tweede lijn om succesvol te zijn in Essen. Heb je onze voorbeschouwingen al gelezen?

Om uit te pakken!
Tot slot wil ik je nog wijzen op mooie kerstcadeaus. Voor RIDE Magazine hebben wij namelijk de mooiste cadeaus voor fietsers en wielerliefhebbers op een rij gezet. Zit er iets tussen voor jou of iemand in jouw omgeving? Check hier het mooie overzicht!

Een fijn wielerweekend,


Nick Doup
Redacteur WielerFlits

Eindejaarslijstjes: De beste wielrenner 2022

In de maand december blikt WielerFlits traditioneel terug op het afgelopen wielerseizoen met de reeks Eindejaarslijstjes. Wat waren de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar en welke renners verdienen nog een eervolle vermelding voor 2022? Elke werkdag is er een nieuwe lijst met bijbehorende poll. Dit keer: de beste wielrenner van 2022.

Afgeronde rechthoek: Stem nu op jouw favorietStem nu op jouw favoriet

Rapportcijfers 2022: Bij Quick-Step-Alpha Vinyl was Remco Evenepoel een klasse apart

Nu het wielerseizoen 2022 erop zit, kunnen we de balans opmaken. In de rubriek Rapportcijfers legt WielerFlits alle achttien WorldTour-teams en vier ProTeams langs de meetlat, van het laagste geklasseerde team op de UCI Ranking naar het hoogste. De community mag daar een cijfer aan geven. Dit keer aan Quick-Step-Alpha Vinyl.

Afgeronde rechthoek: Lees verderLees verder

Voorbeschouwing: Wereldbeker Dublin 2022 - Van Aert treft Pidcock op Ierse sportcampus

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda